Zaklinacz: Pizza z cukinią i Pesto
Przepis ostry Zaklinacz: cukinia i Pesto Pizza może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 651 kalorii. Na 3,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis od Serious Eats ma 244 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukinię, mąkę kukurydzianą, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Rześki Zaklinacz: brokuły i pesto z orzechów włoskich, Zaklinacz: Naleśniki Z Cukinią, oraz Zaklinacz: Naleśniki Z Cukinią Redux.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 288° (lub tak wysoko, jak piekarnik będzie go do550), z kamienia pizzy, jeśli masz. Przygotuj patelnię do pizzy lub blachę do pieczenia, szczotkując oliwą z oliwek i równomiernie posypując mąką kukurydzianą.
Rozwałkuj lub rozciągnij ciasto, aby pokryć powierzchnię patelni.
Cukinię pokroić możliwie cienko, na mandolinie, jeśli ją masz lub bardzo ostrym nożem.
Umieścić plastry cukinii w misce i wrzucić połowę pesto.
Pozostałe pesto rozłóż równomiernie na cieście i polej nakładającymi się plastrami cukinii.
Posypać fetą i oliwkami na wierzchu.
Piec, aż ciasto jest gotowane przez i cukinia jest miękka, 8 do 15 minut, w zależności od grubości. Pokroić i podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.