Yuca Frita (Maniok Smażony)
Yuca Frita (smażona maniok) może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje 32 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz sól, olej roślinny, yuca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 124 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap, całe 30 i wegańskie dieta. Przynosi wam to moje kolumbijskie przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Maniok Pieczony (Yucan Asada), Maniok Prażony (Yucan Asado), oraz Estofado de Cerdo y Yuca (gulasz z wieprzowiny i manioku).
Instrukcje
W dużym garnku przykryć yuca wodą, dodać sól i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować około 15 do 20 minut lub do miękkości.
Wyjąć yuca z wody i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Pokroić gotowane yuca na ½ - calowe paski.Napełnij dużą patelnię wystarczającą ilością oleju roślinnego do 350° F. gdy olej jest gorący, ostrożnie umieść yuca w rozgrzanym oleju. Smażyć na złoty kolor z obu stron około 6 do 8 minut.
Kawałki yuca wyjąć z oleju za pomocą łyżki szczelinowej i osuszyć na papierowych ręcznikach.