Włoski Indyk z polentą
Włoski Indyk z Polentanem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonej piersi indyka, parmezan, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Włoska Polenta Zapiekanka Z Indyka, Polenta z włoską kiełbasą, oraz Włoska kiełbasa z polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz średniej patelni z gotowania sprayu.
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodać indyka i czosnek i gotować na średnim ogniu, aż indyk będzie rumiany, mieszając, aż indyk się kruszy. Wymieszaj pomidory, włoską przyprawę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Odstawić.
Pokrój polentę na 12 rund.
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Broil 10 minut z każdej strony lub do lekko rumiane. Aby służyć, top polenta z mieszaniny indyka; posypać serem.
Wskazówka: Polenta to produkt z mąki kukurydzianej podobny do żółtej kaszy. Wstępnie gotowana polenta jest w opakowaniu, które wygląda jak tubka kiełbasy i zwykle znajduje się w sekcji produktów w sklepie spożywczym.