Węże na patyku
Węże na patyku mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, piernik, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to PBJ na patyku, Świnia na patyku, oraz S ' mores na patyku.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, miód, olej sezamowy, piernik, płatki pieprzu i czosnek.
Każdy kurczak drobno pokroić na pół wzdłuż.
Umieścić w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do płaszcza. Przykryć; przechowywać w lodówce 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem moczyć bambusowe szaszłyki w wodzie co najmniej 30 minut przed użyciem, aby zapobiec przypaleniu.
Grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz 1 pasek kurczaka na każdym szaszłyku, skręcając kurczaka na szaszłyku, aby wyglądał jak wąż.
Umieść szaszłyki na grillu na średnim ogniu. Przykryj grill; gotuj 6 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
Układamy kurczaka na półmisku; posypujemy zieloną cebulką.
Podawać z sosem orzechowym.