Węzły Czosnkowe Pełnoziarniste
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać pełnoziarniste węzły czosnku spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 93 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i zbierz mąkę, Syrop z agawy, nasiona lnu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Węzły Czosnkowe Pełnoziarniste, Węzły Czosnkowe, oraz Węzły Czosnkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F.
Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem.
Obficie posypać mąkę na powierzchni roboczej.
Rozwałkuj ciasto na pizzę na 12-calowy kwadrat, używając większej ilości mąki, aby zapobiec przyklejaniu się.
Ciasto kroimy na ćwiartki, a następnie kroimy każdą ćwiartkę na 4 paski.
Ostrożnie zawiązać każdy pasek w węzeł i ułożyć na przygotowanych blachach do pieczenia w odległości około 2 cali. Owinąć luźno folią i odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko dmuchnie, około 30 minut.
Piec węzły, aż złoty kolor na dole i lekko złoty na górze, 20 do 25 protokół, obracając blachy do pieczenia w razie potrzeby.
W międzyczasie w małym rondlu na średnim ogniu umieść masło, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Gdy masło stopi się i zaczyna bąbelkować, gotować czosnek, wirując patelnię, aż będzie miękki i pachnący, ale nie Brązowy, o 3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać natkę pietruszki.
Posmaruj masło czosnkowe na ciepłych sękach i posyp je parmezanem. Jeść ciepło lub w temperaturze pokojowej. Sęki czosnku można piec, chłodzić i zamrażać do 1 miesiąca.
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym garnku.
Dodaj bulgur i quinoa i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół.
Przenieś ziarna do sitka o drobnych oczkach i przytrzymaj pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Pozostaw ziarna do wyschnięcia w sitku przez 15 minut, a następnie rozłóż je na grubej warstwie papierowych ręczników, aby wchłonąć dodatkową wilgoć. Tymczasem grubo zmiel nasiona lnu w młynku do przypraw, aby je otworzyć.
Wymieszać ciepłą wodę, agawę i drożdże w miarce lub małej misce.
Odstawić, aż mała warstwa piany rozwinie się na górze, 3 do 5 minut. (Jeśli tak się nie stanie, wyrzuć i spróbuj ponownie z nowymi drożdżami.)
Mąkę i 1/2 łyżeczki soli ubić razem w średniej misce, dodać spienioną mieszaninę drożdży i oliwę z oliwek i wymieszać sztywną gumową łopatką. Gdy ciasto zacznie się łączyć, wymieszaj ugotowane ziarna, zmielone nasiona lnu i nasiona słonecznika; uformuj ciasto w jednolitą kulkę na środku miski. Pamiętaj, aby zeskrobać i użyć dowolnego ciasta przyklejonego do boków. Na tym etapie ciasto będzie bardzo lepkie. Przykryj miskę szczelnie folią i trzymaj w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 2 godzin.
Lekko odkurzyć blachę do pieczenia mąką.
Posypać dużą ilość mąki na czystej, suchej powierzchni roboczej. Zeskrobać ciasto na mąkę i ugniatać przez kilka minut, pracując w wystarczającej ilości mąki, aby ciasto było mniej lepkie, ale nadal wilgotne w dotyku. Mąka ręce okresowo, aby zapobiec przyklejaniu. Uformuj ciasto w jedną kulkę lub podziel na mniejsze kulki.
Umieścić kulkę ciasta (s) na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryj luźno folią lub ręcznikiem do naczyń i pozostaw ciasto na 30 minut. Po 30 minutach ciasto można dowolnie kształtować i gotować.