Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym

Węgierskie Batoniki Z Musem Czekoladowym
Przepis Węgierski mus czekoladowy ciasto batony może zaspokoić swoje pragnienie Europy Wschodniej w około 5 godzin. Ten przepis służy 30 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, delikatną słodko-gorzką czekoladę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dekadenckie Batoniki Z Musem Czekoladowym, Batoniki Z Musem Z Białej Czekolady, oraz Batoniki Z Musem Czekoladowym Heavenly dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (15 - przez 10-przez 1-cala) patelnie do pieczenia. Dno i boki każdej patelni z dużą kartką papieru woskowego i papieru maślanego. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej nad małym rondlem z ledwo gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zdjąć z ognia. Ubij razem masło i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste i ubijaj żółtka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in chocolate. Przesiać mąkę, kakao i sól i ubijać na małej prędkości, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Białka ubić śmietaną z kamienia nazębnego w innej misce z czystymi ubijakami, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodać pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając, aż białka tylko utrzymać sztywne szczyty. Wymieszać jedną czwartą białek do ciasta, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podzielić ciasto między patelniami (około 2 1/4 szklanki na patelnię) i dokładnie rozprowadzić równomiernie. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Warstwy będą cienkie.)
7
Piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż ciasto zostanie ustawione i twarde w dotyku, łącznie 14 do 18 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut przed odwróceniem stojaków nad patelniami i odwróceniem warstw na nie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Ostrożnie usunąć papier woskowy i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
9
Rozprowadzić dżem równomiernie na 1 warstwie ciepłej i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
DżemDżem
10
Przełożyć warstwę pokrytą dżemem na blachę do pieczenia lub tacę wyłożoną arkuszem pergaminu lub papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
1
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę do miski. Wymieszać, aż będzie gładka i zalać gładką warstwą ciasta, rozprowadzając równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić w chłodnym miejscu, aż do Ustawienia, około 1 godziny.
1
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę w dużej metalowej misce. Wymieszać, aż będzie gładka i ustawić miskę w kąpieli lodowej. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjąć z kąpieli lodowej i ubić mikserem elektrycznym, aż mus po prostu utrzyma miękkie szczyty. (Jeśli mus stanie się ziarnisty, rozpuść go na garnku z ledwo gotującą się wodą i powtórz schładzanie i ubijanie.) Szybko rozprowadzić równomiernie na warstwie dżemu (mus usztywni się w stanie) i schłodzić podczas wykonywania nadzienia z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
WodaWoda
LódLód
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1
Posyp żelatynę wodą w małej metalowej misce i pozwól zmiękczyć 1 minutę. Umieść miskę na małym rondlu z wrzącą wodą i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Zdejmij patelnię z ognia, ale trzymaj miskę na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
3
Ubij śmietanę, cukier cukierniczy i wanilię za pomocą elektrycznego miksera, aż zachowa miękki kształt i ubijaj w ciepłej mieszance żelatyny. Kontynuuj ubijanie, aż krem utrzyma sztywne szczyty, a następnie równomiernie rozprowadź na wierzchu warstwy pokrytej musem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
żelatynażelatyna
WaniliaWanilia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1
Wytnij szkliwioną warstwę wzdłuż na trzecie i poprzecznie na dziesiąte i zmontuj pręty na nadzieniu kremowym. Ciasto schłodzić, odsłonięte, aż glazura będzie jędrna, około 1 godziny, następnie przykryć folią i schłodzić, aż będzie gotowe do podania. Tuż przed podaniem pokrój ciasto dużym nożem, wycierając je gorącą wilgotną szmatką między cięciami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
GlazuraGlazura
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
1
Ciasto można przechowywać, przykryć i schłodzić do 3 dni.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje30
Ocena Zdrowia1
Magazyn