Przepis Węgierski mus czekoladowy ciasto batony może zaspokoić swoje pragnienie Europy Wschodniej w około 5 godzin. Ten przepis służy 30 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 163 kalorie, 2G białka, oraz 11g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cukier, delikatną słodko-gorzką czekoladę, wanilię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako bardzo niedrogi deser dla valentin day. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dekadenckie Batoniki Z Musem Czekoladowym, Batoniki Z Musem Z Białej Czekolady, oraz Batoniki Z Musem Czekoladowym Heavenly dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (15 - przez 10-przez 1-cala) patelnie do pieczenia. Dno i boki każdej patelni z dużą kartką papieru woskowego i papieru maślanego. Kurz garnki z mąką, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Papier Woskowany
Piekarnik
2
Roztopić czekoladę w podwójnym kotle lub małej metalowej misce ustawionej nad małym rondlem z ledwo gotującą się wodą, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny Kocioł
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zdjąć z ognia. Ubij razem masło i 1/2 szklanki cukru w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie lekkie i puszyste i ubijaj żółtka, po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Beat in chocolate. Przesiać mąkę, kakao i sól i ubijać na małej prędkości, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Masło
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
żółtko Jaja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Białka ubić śmietaną z kamienia nazębnego w innej misce z czystymi ubijakami, aż utrzymają miękkie szczyty, następnie dodać pozostały 1/4 szklanki cukru, ubijając, aż białka tylko utrzymać sztywne szczyty. Wymieszać jedną czwartą białek do ciasta, aby rozjaśnić i złożyć pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Tatarski
Białka Jaj
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podzielić ciasto między patelniami (około 2 1/4 szklanki na patelnię) i dokładnie rozprowadzić równomiernie. (
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Warstwy będą cienkie.)
7
Piec w górnej i dolnej części piekarnika, przełączając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż ciasto zostanie ustawione i twarde w dotyku, łącznie 14 do 18 minut. Schłodzić warstwy w patelniach na stojakach 10 minut przed odwróceniem stojaków nad patelniami i odwróceniem warstw na nie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Ostrożnie usunąć papier woskowy i wyrzucić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
9
Rozprowadzić dżem równomiernie na 1 warstwie ciepłej i całkowicie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Dżem
10
Przełożyć warstwę pokrytą dżemem na blachę do pieczenia lub tacę wyłożoną arkuszem pergaminu lub papieru woskowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
1
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę do miski. Wymieszać, aż będzie gładka i zalać gładką warstwą ciasta, rozprowadzając równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odstawić w chłodnym miejscu, aż do Ustawienia, około 1 godziny.
1
Doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia i powoli wlać czekoladę w dużej metalowej misce. Wymieszać, aż będzie gładka i ustawić miskę w kąpieli lodowej. Mieszać od czasu do czasu, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Krem
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjąć z kąpieli lodowej i ubić mikserem elektrycznym, aż mus po prostu utrzyma miękkie szczyty. (Jeśli mus stanie się ziarnisty, rozpuść go na garnku z ledwo gotującą się wodą i powtórz schładzanie i ubijanie.) Szybko rozprowadzić równomiernie na warstwie dżemu (mus usztywni się w stanie) i schłodzić podczas wykonywania nadzienia z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Krem
Woda
Lód
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Patelnia Z Sosem
1
Posyp żelatynę wodą w małej metalowej misce i pozwól zmiękczyć 1 minutę. Umieść miskę na małym rondlu z wrzącą wodą i podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Zdejmij patelnię z ognia, ale trzymaj miskę na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Patelnia
3
Ubij śmietanę, cukier cukierniczy i wanilię za pomocą elektrycznego miksera, aż zachowa miękki kształt i ubijaj w ciepłej mieszance żelatyny. Kontynuuj ubijanie, aż krem utrzyma sztywne szczyty, a następnie równomiernie rozprowadź na wierzchu warstwy pokrytej musem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
żelatyna
Wanilia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
1
Wytnij szkliwioną warstwę wzdłuż na trzecie i poprzecznie na dziesiąte i zmontuj pręty na nadzieniu kremowym. Ciasto schłodzić, odsłonięte, aż glazura będzie jędrna, około 1 godziny, następnie przykryć folią i schłodzić, aż będzie gotowe do podania. Tuż przed podaniem pokrój ciasto dużym nożem, wycierając je gorącą wilgotną szmatką między cięciami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Glazura
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Nóż
1
Ciasto można przechowywać, przykryć i schłodzić do 3 dni.