Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy

Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy
Węgierski tort czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, masło, czekolada wysokiej jakości i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Z Orzecha Węgierskiego, oraz Tort Czekoladowo-Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mieć wszystkie składniki w temperaturze pokojowej.
2
Ułóż dno 8-calowej kwadratowej patelni do ciasta lub 9-calowej patelni z pergaminem lub papierem woskowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Papier WoskowanyPapier Woskowany
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W rondlu 2-lub 3-litrowym o dużym dnie połączyć 1/2 szklanki cukru i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż wszystkie ziarna cukru całkowicie się rozpuszczą i mieszanina utworzy syrop cukrowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
ZiarnaZiarna
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać czekoladę, aż się rozpuści i będzie gładka. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W dużej misce, ubić żółtka z mikserem elektrycznym, aż światło i zgęstnieje, o 4 protokół. Orzechy włoskie zmielić z pozostałym cukrem i macą w robocie kuchennym za pomocą ruchu pulsu i wymieszać z żółtkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
żółtko Jajażółtko Jaja
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodać schłodzoną mieszaninę czekolady i dokładnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
8
Używając czystych ubijaczy, ubij białka w innej misce, aż utrzymają sztywne szczyty. Stopniowo składaj białka w mieszaninie Czekolada-Orzech, włączając je delikatnie, ale dokładnie tak, aby białka nie były widoczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 30 do 40 minut, aż nadmuchane i prawie ustawić, ale jeszcze trochę lepki w środku. Drewniana wykałaczka włożona 1 cal od krawędzi powinna wyjść czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć patelnię z piekarnika i ostudzić na stojaku. Kiedy ciasto jest całkowicie chłodne, rozpakuj ciasto, przesuwając cienki nóż wokół krawędzi ciasta, aby uwolnić je z patelni (lub zwolnić formę sprężynową); Odwróć na talerz. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
11
Podawać torte w temperaturze pokojowej.
12
W razie potrzeby lekko posypać cukrem cukierniczym Paschalnym. Aby uzyskać piękną, prostą prezentację, umieść serwetkę lub szablon—ręcznie wykonany przez Ciebie lub, co lepsze, twoje dzieci-na torcie, a następnie posyp cukrem. Ostrożnie usuń serwetkę lub szablon.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
13
Lub polewać polewą czekoladową.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
GlazuraGlazura
LukierLukier
14
Ułóż długie paski papieru woskowego lub folii na talerzu ciasta lub półmisku i połóż ciasto na wierzchu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
15
Wlać glazurę na wierzchu ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadzić szkliwo na górze i bokach. Teraz wyciągnij i wyrzuć paski papieru lub paski folii-talerz będzie czysty i gotowy do podania. Jeśli chcesz, udekoruj kilkoma połówkami orzecha, atrakcyjnie umieszczonymi na środku ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce przez około godzinę, aby ustawić glazury, ale doprowadzić go do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
16
Zwykły lub matowy tort jest niebiański z hojnymi dollops bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
Bita śmietanaBita śmietana
1
W blenderze, mini-robocie kuchennym lub czystym młynku do kawy, wir 1 filiżankę minus 1/2 łyżki zwykłego cukru granulowanego, aż będzie sproszkowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Umieścić w małej misce i wymieszać 1/2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej. Przesiać przed użyciem. (Ostatnio w niektórych sklepach z dużymi działami koszernymi na Paschę pojawił się komercyjny Cukier cukierniczy, wytwarzany bez skrobi kukurydzianej. Jeśli jest dostępny, użyj go tutaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Masło lub margarynę rozpuścić powoli w ciężkim rondlu na bardzo małym ogniu. Gdy połowa się stopi, stopniowo ubijaj czekoladę, dobrze mieszając, gdy się topi. Po dodaniu całej czekolady, wymieszaj 2 łyżki wody i dobrze ubijaj, aż glazura będzie całkowicie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia około 5 minut, aby lekko zagęścić.
3
Przedruk za zgodą Jewish Holiday Cooking, skarbnicy klasyki i improwizacji Jayne Cohen. © 2008 Wiley
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn