Wędzone małże i małże z bulionem z białego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dymnych małży i małży z bulionem z białego wina. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 458 kalorii, 21g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś gałązki tymianku, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Wędzone małże i małże z bulionem z białego wina, Małże I Małże W Białym Winie, oraz Małże w bulionie z szafranu i białego wina.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie przez 30 minut; dobrze spuścić.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Ułożyć zrębki na rozgrzanych węglach.
Umieść duży holenderski piekarnik na stojaku do grillowania. Zamknij pokrywę grilla; podgrzewaj 2 minuty.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię; smażyć 2 minuty, często mieszając.
Dodaj pomidora; zamknij pokrywkę grilla i gotuj 3 minuty.
Dodać wino; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut lub do zmniejszenia do 2 łyżki stołowe, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj tymianek, sok i małże; zamknij pokrywkę grilla i gotuj 5 minut.
Zdejmij pokrywę grilla. Wymieszać małże; zamknąć pokrywę grilla i gotować 5 minut. Płaszcz kromki chleba z natryskiem; grill 1 minutę z każdej strony lub do tosty.
Wyjąć małże i małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, rezerwując płyn do gotowania na patelni; wyrzucić wszelkie nieotwarte muszle. Przykryj małże i małże; utrzymuj ciepło. Wyrzucić gałązki tymianku. Doprowadzić do wrzenia zarezerwowany płyn do gotowania. Gotować 15 minut lub do zmniejszenia do 3/4 szklanki; zdjąć z ognia.
Dodaj masło, natkę pietruszki i posiekany tymianek, mieszając, aż będzie gładki. Powrót małże i małże do patelni; wrzucić do herbu.
Podawać z pieczywem z grilla.