Wyśmienity sos żurawinowy z jabłkami i gruszkami
Znakomity sos żurawinowy z jabłkami i gruszkami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 564 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gruszek bosc, brązowy cukier, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym, Sos żurawinowy z gruszkami i kardamonem, oraz Gotowane gruszki wypełnione sosem żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść laski cynamonu, jagody ziela angielskiego i goździki na środku 8-calowego kwadratowego kawałka gazy. Zebrać razem krawędzie gazę i związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć.
Umieść saszetkę w dużym rondlu wraz z żurawiną i sokiem pomarańczowym. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż jagody zaczną pękać, około 10 minut.
Wymieszać w jabłka, gruszki, biały cukier, i brązowy cukier. Wróć do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu około 25 minut, aż jabłka i gruszki będą lekko miękkie.
Wyjąć i wyrzucić saszetkę z przyprawami. Zeskrobać sos do miski, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.