Wyśmienity sos żurawinowy z jabłkami i gruszkami

Wyśmienity sos żurawinowy z jabłkami i gruszkami
Znakomity sos żurawinowy z jabłkami i gruszkami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 8 porcjami. Ta przystawka ma 564 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gruszek bosc, brązowy cukier, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Jesienny drobiazg z pieczonymi jabłkami, gruszkami i sosem dyniowo-karmelowym, Sos żurawinowy z gruszkami i kardamonem, oraz Gotowane gruszki wypełnione sosem żurawinowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść laski cynamonu, jagody ziela angielskiego i goździki na środku 8-calowego kwadratowego kawałka gazy. Zebrać razem krawędzie gazę i związać sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele AngielskieZiele Angielskie
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
2
Umieść saszetkę w dużym rondlu wraz z żurawiną i sokiem pomarańczowym. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i gotować, aż jagody zaczną pękać, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wymieszać w jabłka, gruszki, biały cukier, i brązowy cukier. Wróć do wrzenia, następnie zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu około 25 minut, aż jabłka i gruszki będą lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
Barwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według UznaniaBarwnik Spożywczy Red Velvet (taki Jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich4 łyżeczki Posiekanych Orzechów Włoskich
4
Wyjąć i wyrzucić saszetkę z przyprawami. Zeskrobać sos do miski, przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podawać na zimno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn