Wypiek chleba: żytni z kminkiem i lnem
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 216 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę żytnią, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 39 mówi, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Wypiek chleba: sezam i Len płaski, Duński Chleb Żytni, oraz Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød).
Instrukcje
Połączyć wodę, drożdże i cukier w misce miksera Stoiska i odstawić, aż będzie spieniony, o 5 protokół.
Dodać mąkę żytnią, mączkę lnianą i około połowę mąki chlebowej. Wymieszać do połączenia, przykryć folią i odstawić na 20 minut.
Zagniataj z hakiem ciasta, aż gluten zacznie się rozwijać, około 5 minut. Następnie dodaj pozostałą mąkę chlebową, sól i jogurt. Zagniataj hakiem ciasta, aż mieszanina będzie elastyczna.
Dodać nasiona i olej i kontynuować ugniatanie, aż olej zostanie włączony i nasiona są dobrze rozmieszczone w cieście. Uformować ciasto w kulkę i skropić odrobiną oliwy z oliwek do pokrycia. Odstawić ciasto do miski, przykryć folią i odstawić do podwojenia, około 1 godziny.
Zmyć powierzchnię roboczą i rozgrzać piekarnik do 350 stopni.
Posypać mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia.
Wyjmij ciasto z miski i uformuj je w preferowany kształt.
Umieść go na przygotowanej blasze do pieczenia, szew w dół i przykryć folią. Odstawić, aż podwoi się w wielkości, o 30 minut.
Wyjmij folię, ukoś Bochenek według uznania i piecz w temperaturze 350 stopni, aż ładnie się zarumienią, około 40 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie na stojaku przed krojeniem.