Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny po burgundzku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 874 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jeśli masz liście laurowe, wołowinę, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
połączyć wino wołowe i 4 ząbki czosnku i marynować przez noc (8 godzin). w holenderskim piekarniku rozgrzać 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego i mieszać w pancetta, aż lekko crip i usunąć.dodać 2 łyżki stołowe oleju i saute pieczarek marchew i seler z goździkiem ziela angielskiego, 4 ząbki czosnku i tymianku 5 minut usunąć i odstawić z pancetta.Usuń wołowinę z marynaty do wina i odstaw marynatę do wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Potrójne, Przycięte
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Połączyć mąkę sól i pieprz i pogłębiać wołowinę completely.in holenderski piekarnik dodać 2 łyżki oleju i brązowej wołowiny (w partiach, jeśli to konieczne, dodając więcej oleju w razie potrzeby).dodać warzywa, pancetta do wołowiny i mieszać przez minutę.dodaj marynatę do wina skrobanie wszystkich bitów z dołu holenderskiego piekarnika.dodaj pastę pomidorową, wodę, bulion wołowy, liść laurowy i umieść w nagrzanym piekarniku 325 na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Bulion Wołowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Potrójne, Przycięte
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Podsmażamy perłową cebulę na maśle przez 3-5 minut i w ciągu ostatnich 1/2 godziny dodajemy do oven.In oddzielny garnek gotować ziemniaki w całości, 20 minut ostudzić i obrać skórę, ćwierć ziemniaka i dodać do holenderskiego piekarnika przez ostatnie 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków