Wołowina Po Burgundzku

Wołowina Po Burgundzku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wołowiny po burgundzku. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 874 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.69 za porcję. Jeśli masz liście laurowe, wołowinę, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niebieloną mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kawa Truskawkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wołowina po burgundzku (bœuf bourguignon / Bœuf à la bourguignonne / beef Burgundy), Wołowina Po Burgundzku, oraz Wołowina Po Burgundzku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
połączyć wino wołowe i 4 ząbki czosnku i marynować przez noc (8 godzin). w holenderskim piekarniku rozgrzać 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego i mieszać w pancetta, aż lekko crip i usunąć.dodać 2 łyżki stołowe oleju i saute pieczarek marchew i seler z goździkiem ziela angielskiego, 4 ząbki czosnku i tymianku 5 minut usunąć i odstawić z pancetta.Usuń wołowinę z marynaty do wina i odstaw marynatę do wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)1/2 C Cukru Kryształu (turbinado Lub Organiczny Cukier Trzcinowy)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Połączyć mąkę sól i pieprz i pogłębiać wołowinę completely.in holenderski piekarnik dodać 2 łyżki oleju i brązowej wołowiny (w partiach, jeśli to konieczne, dodając więcej oleju w razie potrzeby).dodać warzywa, pancetta do wołowiny i mieszać przez minutę.dodaj marynatę do wina skrobanie wszystkich bitów z dołu holenderskiego piekarnika.dodaj pastę pomidorową, wodę, bulion wołowy, liść laurowy i umieść w nagrzanym piekarniku 325 na 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Bulion WołowyBulion Wołowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Podsmażamy perłową cebulę na maśle przez 3-5 minut i w ciągu ostatnich 1/2 godziny dodajemy do oven.In oddzielny garnek gotować ziemniaki w całości, 20 minut ostudzić i obrać skórę, ćwierć ziemniaka i dodać do holenderskiego piekarnika przez ostatnie 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła907Orzechy dowolne (posiekane)wołowina (ja używam polędwicy, ale duszenie w biodrach lub łopatkach)wołowina (ja używam polędwicy, ale duszenie w biodrach lub łopatkach)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowybulion wołowy2(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew, posiekana 1 cal długościmarchew, posiekana 1 cal długości3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler, posiekany drobnoseler, posiekany drobno2(może być lub przeglądać)pokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )8ząbki czosnku, posiekane drobnoząbki czosnku, posiekane drobno0(może być lub przeglądać)ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone0(może być lub przeglądać)goździki mielonegoździki mielone454Orzechy dowolne (posiekane)Grzybek cały guzikGrzybek cały guzik4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula, pietruszka posiekanacebula, pietruszka posiekana113Orzechy dowolne (posiekane)pancetta, cienko pokrojona w kostkępancetta, cienko pokrojona w kostkę227Orzechy dowolne (posiekane)cebula biała perłowacebula biała perłowa1(może być lub przeglądać)8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek680Orzechy dowolne (posiekane)ziemniakiziemniaki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej słonecznikowyolej słonecznikowy4(może być lub przeglądać)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn