Wołowina i papryka En Brochette
Wołowina i papryka En Brochette to bez nabiału przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 210 kalorii, 27g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Za 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sos worcestershire, przyprawy irvine smokey rotisserie, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia doskonały wynik spoonacular 86%. Spróbuj Wołowina kantońska z papryką, Wołowina mandarynkowa smażyć z papryką, oraz Szybkie smażenie wołowiny z papryką dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Opłucz mięso, aby usunąć niechciane zapachy i osusz ręcznikiem papierowym. Dopraw mięso przyprawą do rożna Smokey i dobrze wetrzyj. Przykryj plastikiem i odstaw na 25 minut.
Mięso pokroić w 1-calową kostkę, następnie włożyć do miski i wlać 1/2 szklanki czerwonego wina (pozostałe 1/2 szklanki) i marynować przez co najmniej 2 godziny lub na noc, jeśli to możliwe w lodówce.
Wymieszaj pozostałe czerwone wino, sos Worcestershire i oliwę z oliwek, aby zrobić sos.
Umieść czerwoną paprykę, żółtą paprykę i cebulę na szpikulcu w następującej kolejności: czerwona papryka, wołowina, cebula, wołowina, zielona papryka, wołowina itp. (Z 3 funtami mięsa prawdopodobnie będziesz miał około 48 kostek wołowiny, więc możesz umieścić 3 lub 4 kostki wołowiny na szpikulec.) Grilluj ze wszystkich stron, smarując sosem podczas gotowania.
Niech warzywa karmelizują i lekko czernieją wołowinę, uważając, aby się nie przypalić.