Wołowina duszona w Barolo to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 2121 kalorii, 239g białka, oraz 117 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $15.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka emaliowanego pieca żeliwnego, porcini, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wołowina duszona w Barolo, Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie), oraz Risotto Al Barolo + Zielone Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik, ze stojakiem w środku, do 121°.
Wszystkie powierzchnie pieczenia przyprawiamy 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
3
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Położyć pieczeń w, I Brązowy go z każdej strony na minutę lub dwie, bez ruchu, aż karmelizowane na całym.
5
Wyjąć na talerz.
6
Jeszcze na średnim ogniu, wrzucić pokrojone warzywa i ząbki czosnku, wrzucić do herbu z olejem i rozprowadzić na patelni. Wrzuć rozmaryn, liście szałwii, startą gałkę muszkatołową, pieprz, suszone borowiki i pozostałą łyżeczkę soli i wrzuć wszystko razem. Gotować przez 3 lub 4 protokół, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki mięsa na dnie patelni, tylko do momentu, gdy warzywa zmiękną, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1/2 Gałązki Rozmarynu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szyjki Z Kurczaka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Popchnij warzywa na boki i wróć pieczeń na patelnię, leżąc płasko na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wlać trzy butelki wina i wszelkie soki mięsne, które zebrano na półmisku. Pieczeń powinna być co najmniej w połowie zanurzonadodaj bulion wołowy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Wołowy
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Przykryj garnek i podgrzewaj, aż wino będzie się gotować na parze, ale nie gotować. Odsunąć patelnię i wstawić do piekarnika. Po 30 minutach obrócić pieczeń tak, aby odsłonięte mięso zanurzone było w duszonym płynie. Dusić w ten sposób, obracając mięso na patelni co 30 minut, przez około 3 godziny, aż do miękkości widlastej. Płyn nie powinien się zagotować & 151; jeśli tak, wlej zimną wodę, aby zatrzymać bulgotanie i obniżyć temperaturę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Po około 4 i pół godziny sprawdź wołowinę termometrem do mięsa. Gdy jego temperatura wewnętrzna osiągnie 82°it należy łatwo przekłuć widelcem wyjąć patelnię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Mięso wyjąć na talerz, z nienaruszonymi kawałkami marchwi i selera, aby służyć jako dekoracja.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
12
Odtłuścić tłuszcz z duszonych soków, podgrzać do wrzenia i zmniejszyć do pikantnej konsystencji, która pokrywa tył łyżki.
13
Wlać przez sito ustawione na czystym pojemniku. Wycisnąć soki z odcedzonych ziół i kawałków warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
14
Wlać dowolne soki z półmiska mięsa, a sos doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. (Jeśli nie zamierzasz podawać od razu, włóż mięso i zarezerwowane warzywa do sosu, aby odpocząć i ostudzić, na kilka godzin lub na noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)
15
Aby podawać, pokroić mięso w poprzek (łatwiej, gdy jest chłodne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
16
Wlać płytką warstwę sosu w szerokiej patelni i położyć plastry w, nakładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Podgrzać sos do bulgotania, łyżki go na wołowinę, tak plastry są lekko powlekane. Podnieś je szeroką szpatułką i przesuń na ciepły talerz, wysunięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
18
Marchew i seler rozgrzać w sosie też, jeśli zostały zapisane, i układać na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
Podawać, przechodząc bardziej podgrzewany SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
20
/n / n / n Opublikowane przez Knopf./n / Nlidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American Kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku.