Wołowina duszona w Barolo

Wołowina duszona w Barolo
Wołowina duszona w Barolo to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 2121 kalorii, 239g białka, oraz 117 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $15.58 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka emaliowanego pieca żeliwnego, porcini, pieprzu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Wołowina duszona w Barolo, Brasato al Barolo (wołowina duszona w winie), oraz Risotto Al Barolo + Zielone Crostini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik, ze stojakiem w środku, do 121°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wszystkie powierzchnie pieczenia przyprawiamy 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
3
Wlać oliwę z oliwek do dużej patelni i ustawić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Położyć pieczeń w, I Brązowy go z każdej strony na minutę lub dwie, bez ruchu, aż karmelizowane na całym.
5
Wyjąć na talerz.
6
Jeszcze na średnim ogniu, wrzucić pokrojone warzywa i ząbki czosnku, wrzucić do herbu z olejem i rozprowadzić na patelni. Wrzuć rozmaryn, liście szałwii, startą gałkę muszkatołową, pieprz, suszone borowiki i pozostałą łyżeczkę soli i wrzuć wszystko razem. Gotować przez 3 lub 4 protokół, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki mięsa na dnie patelni, tylko do momentu, gdy warzywa zmiękną, a następnie obniżyć ogień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Popchnij warzywa na boki i wróć pieczeń na patelnię, leżąc płasko na dnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wlać trzy butelki wina i wszelkie soki mięsne, które zebrano na półmisku. Pieczeń powinna być co najmniej w połowie zanurzonadodaj bulion wołowy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Przykryj garnek i podgrzewaj, aż wino będzie się gotować na parze, ale nie gotować. Odsunąć patelnię i wstawić do piekarnika. Po 30 minutach obrócić pieczeń tak, aby odsłonięte mięso zanurzone było w duszonym płynie. Dusić w ten sposób, obracając mięso na patelni co 30 minut, przez około 3 godziny, aż do miękkości widlastej. Płyn nie powinien się zagotować & 151; jeśli tak, wlej zimną wodę, aby zatrzymać bulgotanie i obniżyć temperaturę piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Po około 4 i pół godziny sprawdź wołowinę termometrem do mięsa. Gdy jego temperatura wewnętrzna osiągnie 82°it należy łatwo przekłuć widelcem wyjąć patelnię z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Mięso wyjąć na talerz, z nienaruszonymi kawałkami marchwi i selera, aby służyć jako dekoracja.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
12
Odtłuścić tłuszcz z duszonych soków, podgrzać do wrzenia i zmniejszyć do pikantnej konsystencji, która pokrywa tył łyżki.
13
Wlać przez sito ustawione na czystym pojemniku. Wycisnąć soki z odcedzonych ziół i kawałków warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
14
Wlać dowolne soki z półmiska mięsa, a sos doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. (Jeśli nie zamierzasz podawać od razu, włóż mięso i zarezerwowane warzywa do sosu, aby odpocząć i ostudzić, na kilka godzin lub na noc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
15
Aby podawać, pokroić mięso w poprzek (łatwiej, gdy jest chłodne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
16
Wlać płytką warstwę sosu w szerokiej patelni i położyć plastry w, nakładając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
17
Podgrzać sos do bulgotania, łyżki go na wołowinę, tak plastry są lekko powlekane. Podnieś je szeroką szpatułką i przesuń na ciepły talerz, wysunięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
18
Marchew i seler rozgrzać w sosie też, jeśli zostały zapisane, i układać na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
19
Podawać, przechodząc bardziej podgrzewany SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
20
/n / n / n Opublikowane przez Knopf./n / Nlidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American Kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku.

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy lub w razie potrzebybulion wołowy lub w razie potrzeby8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo zmielony czarny pieprz do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz do smaku1(może być lub przeglądać)cały czarny pieprzcały czarny pieprz3kilogramypieczeń wołowa bez kości, Chucka lub dolna okrągła, przycięta z tłuszczupieczeń wołowa bez kości, Chucka lub dolna okrągła, przycięta z tłuszczu302Orzechy dowolne (posiekane)duże marchewki (około, obrane i pokrojone w 2-calowe klinyduże marchewki (około, obrane i pokrojone w 2-calowe kliny6duże łodygi selera (łącznie 2/3 funta), pocięte na 2-calowe kawałkiduże łodygi selera (łącznie 2/3 funta), pocięte na 2-calowe kawałki35Orzechy dowolne (posiekane)suszone plastry borowików (około 1 1/4 szklanki, luźno zapakowane)suszone plastry borowików (około 1 1/4 szklanki, luźno zapakowane)6Średnia żółta cebula, posiekanaCiężki rondel lub żeliwny piec Francuski emaliowany, okrągły lub owalny, z pokrywą; wybierz garnek, w którym zmieści się pieczeń, z nie więcej niż 2 cale przestrzeni wokół niego - im mniej miejsca w garnku, tym mniej wina będziesz potrzebowaćCiężki rondel lub żeliwny piec Francuski emaliowany, okrągły lub owalny, z pokrywą; wybierz garnek, w którym zmieści się pieczeń, z nie więcej niż 2 cale przestrzeni wokół niego - im mniej miejsca w garnku, tym mniej wina będziesz potrzebować8largesświeże liście szałwiiświeże liście szałwii8pulchne ząbki czosnku, obranepulchne ząbki czosnku, obrane2(może być lub przeglądać)gruba sól morska lub sól koszerna, lub do smakugruba sól morska lub sól koszerna, lub do smaku8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTermometr do mięsaTermometr do mięsa1(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula (łącznie 1 1/4 funta), obrana i poćwiartowanacebula (łącznie 1 1/4 funta), obrana i poćwiartowana3gałęzie świeży rozmaryn z dużą ilością igiełgałęzie świeży rozmaryn z dużą ilością igieł22506 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiBarolo lub w razie potrzebyBarolo lub w razie potrzeby
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia97
Magazyn