Witrażowe Ciasteczka Cytrynowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj witrażowych ciasteczek cytrynowych. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 185 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mąki uniwersalnej, żółtka, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Witrażowe Ciasteczka, Witrażowe Ciasteczka, oraz Witrażowe Ciasteczka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i 3/4 szklanki cukru w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w żółtku, skórce cytryny i ekstrakcie z wanilii.
Dodaj mąkę i sól do wszystkich celów i ubijaj, aż mieszanina zacznie się zlepiać. Ciasto podzielić na 3 równe kawałki. Spłaszczyć każdy kawałek na dysku; owinąć każdy w plastiku i przechowywać w lodówce 2 godziny. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Przed rozwałkowaniem ciasto lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.)
Drobno szlifować czerwone i / lub zielone twarde cukierki oddzielnie w procesorze.
Przenieś każdy kolor cukierków do oddzielnej małej miseczki; przykryj cukierki i odstaw na bok.
Umieść 1 stojak w środku i 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala. Używając foremki do ciastek o średnicy od 2 1/2 do 2 3/4 cala lub foremki do ciastek, Wytnij ciasteczka. Używając małego (około 1 cala średnicy) foremki do ciastek, wykonaj wycięcia w środku każdego ciastka.
Przenieść ciasteczka do przygotowanych blach do pieczenia. Łyżka zmielone twarde cukierki do wycięcia cookie, wypełniając wycięcia całkowicie do tej samej grubości co ciasteczka.
Ciasteczka lekko posypać dodatkowym cukrem. Powtórz z pozostałymi krążkami ciasta, zmielonymi twardymi cukierkami i dodatkowym cukrem. Przełożyć resztki ciasta i wyciąć dodatkowe ciasteczka.
Umieścić na blasze do pieczenia; wypełnić twardymi cukierkami i posypać dodatkowym cukrem.
Piec ciasteczka, aż Firma i światło złote i zmielone cukierki wyglądają półprzezroczyste, około 8 minut. Fajne ciasteczka całkowicie na blachach do pieczenia. (Może być przygotowany z wyprzedzeniem. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia lub zamrażać do 1 miesiąca.)