Wietnamska Kawa Lodowa
Wietnamska Kawa lodowa to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 1 porcją. Ten napój ma 129 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 18%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, Wietnamski Mus Kawowy, oraz Kalhua Wietnamska Kawa.
Instrukcje
Istnieją dwa sposoby, aby Vietnamesecoffee. Najprostszą metodą jest zanurzenie podłoża w żaroodpornym pojemniku z 2/3 szklanką wrzącej wody przez 4 minuty.
Wlej przez filtr do kawy do żaroodpornej szyby.
Lub użyj filtra metalowego, który był zalecany. Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Usuń górny ekran z filtra, dodaj kawę, a następnie przykręć górny ekran.
Umieścić filtr overa żaroodporne szkło 12 uncji lub miarki.
Wlej kroplę gorącej wody do filtra; pozwoli to na rozkwit fusów z Kawy.Kiedy kawa zaczyna kapać, dodaćduża woda, aby dotrzeć do górnej części filtra.
Umieść filtr lidon i pozwól kapać kawie przez 4 minuty. Jeśli coffee przestanie kapać wcześniej, delikatnie poluzuj śrubę, aby zmniejszyć ciśnienie.
Wymieszać ze skondensowanym mlekiem do wymieszania.
Dodać, wymieszać i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier