Wegetariańskie Curry z ciecierzycy z Rzep

Wegetariańskie Curry z ciecierzycy z Rzep
Wegetariańskie curry z ciecierzycy z rzepy to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 17g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 2,34 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz rzepa, curry w proszku, popękany pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Crock-Pot ® Slow Cooker Wegetariańskie Curry Z Ciecierzycy, Pikantna Wegetariańska Sałatka Z Ciecierzycy, oraz Cukinia i ciecierzyca paszteciki (Wegetariańskie też!).

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek, kminek, i curry; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj fasolę garbanzo, czerwona papryka, rzepa, kukurydza, i sos pomidorowy. Doprawić płatkami czerwonej papryki, solą i czarnym pieprzem. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie i curry zgęstnieje, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
CiecierzycaCiecierzyca
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sos PomidorowySos Pomidorowy
WarzywaWarzywa
RzepaRzepa
Curry W ProszkuCurry W Proszku
KukurydzaKukurydza
SólSól

Wyposażenie

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego można spróbować to Leth Steinagrund Gruner Veltliner. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Leth Steinagrund Gruner Veltliner
Nos łączy przyprawę z redukcyjnym owocem; podniebienie wyświetla pieprzne nuty; klasyczny Veltliner z tarasów lessowych. To wino jest częścią linii od Leth, która charakteryzuje się złożonością smaku, mineralnością i trwałością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn