Wegetariański sos z czerwonego wina

Wegetariański sos z czerwonego wina
Wegetariański sos z czerwonego wina może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 9 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, seler naciowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 31%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łatwy sos do czerwonego wina, Sos z pieczarkami i czerwonym winem, oraz Wołowina z sosem z czerwonego wina.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w rondlu. Gdy gorące, dodać cebulę, marchew, seler i bay, i gotować delikatnie przez 10-15 minut, aż miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Usunąć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
3
Dodać mąkę i gotować przez 3-4 min, aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Dodajemy stopniowo wino, ciągle mieszając, a następnie dodajemy wywar. Po pełnym włączeniu gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, aż sos zgęstnieje. Przecedzić przez sito, wymieszać z ketchupem grzybowym i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawSos
Magazyn