Wegetariański sos z czerwonego wina
Wegetariański sos z czerwonego wina może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 218 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 9 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz liście laurowe, cebulę, seler naciowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 31%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Łatwy sos do czerwonego wina, Sos z pieczarkami i czerwonym winem, oraz Wołowina z sosem z czerwonego wina.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu. Gdy gorące, dodać cebulę, marchew, seler i bay, i gotować delikatnie przez 10-15 minut, aż miękkie.
Dodać mąkę i gotować przez 3-4 min, aż brązowy.
Dodajemy stopniowo wino, ciągle mieszając, a następnie dodajemy wywar. Po pełnym włączeniu gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, aż sos zgęstnieje. Przecedzić przez sito, wymieszać z ketchupem grzybowym i doprawić do smaku.