Warzywa z fasolką Cannellini i pancettą
Zielenina z fasolką Cannellini i Pancettan to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 85% to danie jest super. Spróbuj Warzywa Liściaste I Fasola Cannellini Ze Świeżymi Pomidorami I Kozą Chee, Cripsy Cannellini Bean Cakes with Pancetta, oraz Zupa Fasolowa Cannellini Z Zielenią Zwiędłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać posiekaną pancettę lub boczek na wysokościach przez 3 minuty.
Odcedzić kapiele i odstawić chrupiącą pancettę na bok.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Cebulę ugotować na oleju do miękkości.
Dodać zmiażdżone ząbki czosnku i gotować jeszcze minutę. Wymieszaj posiekaną zieleninę i dopraw solą do smaku (zachowaj ostrożność w tym momencie - zawsze możesz dodać więcej!). Częściowo przykryć patelnię i gotować, aż warzywa zaczną więdnąć. Wymieszać z chrupiącą pancettą i fasolą cannellini. Gotować częściowo pod przykryciem przez 5 Więcej minut, aż smaki połączą się i zielenie będą miękkie.