Vanilla Panna Cotta
Waniliowa Panna Cottan jest bezglutenowe deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka syropu kukurydzianego, fasola waniliowa, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Vanilla Panna Cotta, Jagodowo-waniliowa Panna Cotta, oraz Vanilla Bean Panna Cotta.
Instrukcje
W małej misce, połączyć wodę i żelatynę i niech moczyć około 10 minut (nie mieszać). W międzyczasie, w średnim rondlu, podgrzać śmietanę, fasolę wanilii i cukier na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier. Jak tylko się uspokoi, wyłącz ogień i dodaj mieszaninę żelatyny, mieszając, aby rozpuścić żelatynę. Jeśli żelatyna nie rozpuści się całkowicie w ciągu 3 minut, należy przywrócić mieszaninę do ognia i ogrzać delikatnie, aż do rozpuszczenia.
Wlać mieszaninę do 6 do 8 ramekinów lub kubków deserowych. Chill, uncovered, 2 godziny.
Satynowy sos czekoladowy: w górnej połowie podwójnego kotła połącz 2 czekoladki na gotującej się wodzie. Stale mieszaj, aż się stopi, a następnie ubijaj syrop i wodę, nie usuwając podwójnego kotła z ognia.
Ubijać, aż będzie gładka i lśniąca. Sos można przygotować do 24 godzin wcześniej i schłodzić. Aby się nagrzać, wymieszać na małym ogniu lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
Aby podawać panna cotta, zanurz filiżanki w gorącej wodzie przez 10 sekund, a następnie obróć pannę Cotta na talerze deserowe (lub podawaj w filiżankach). Każda panna cotta otoczona jest jagodami i satynowym sosem czekoladowym.