Unagi Kamameshi (iron Pot Rice With Eel)
Unagi Kamameshi (iron Pot Rice With Eel) jest bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 1 porcją. Na 23,36 zł / porcja, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 185 kalorii, 12g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mitsubę, dashi, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj One Pot Ranch Kurczak z ryżem, Andouille Kiełbasa Ryż Garnek, oraz Żeliwny kurczak Santa Fe z ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz ryż, napełniając miskę zawierającą ryż zimną wodą, a następnie odsączając i powtarzaj, aż woda będzie prawie przezroczysta.
Spuścić wodę za pomocą colander.In ciężki garnek żelaza z pokrywką, doprowadzić do wrzenia dashi, cukier, mirin i sos sojowy.
Dodać bambus i ryż i niech wróci do wrzenia. Przykryć i włączyć ciepło w dół do niskiej, gotowanie, aż nie widać więcej uciekającej pary, o 15 protokół.
Dodać mitsuba i unagi na wierzchu ryżu, wyłączyć ogień, przykryć i pozostawić na parze przez 10 minut.Rozbij unagi i złóż do ryżu, a następnie podawaj natychmiast z japońskimi ogórkami.