Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak

Ugotuj książkę: ryż sojowy i kurczak
Ten przepis służy 6. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, zwykły ryż, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: kurczak i warzywa gliniane garnki ryż, Ugotuj książkę: kiełbasa, krewetki i kurczak smażony ryż, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z kurczakiem i ryżem z miętowym Pesto i groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż sushi umyć i namoczyć dokładnie w wodzie przez pół godziny. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Suszone grzyby shiitake namoczyć w 3/4 szklanki sosu sojowego. Odstawić (namoczyć do miękkości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
3
Na patelni nonstick rozgrzać 2 łyżki oleju, a następnie podsmażyć imbir. Szybko dodać kawałki kurczaka z 2 łyżkami sosu sojowego (aby nadać kolor kurczaka). Smażyć, aż kurczak będzie ugotowany. Odstawić na talerz i ostudzić dokładnie; jest to ważne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Odcedzić ryż sushi z wody. Umyć zwykły ryż czyste i spuścić wodę, zbyt. Pamiętaj, aby dobrze osuszyć oba Ryce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Używając ręki, wyciśnij grzyby shiitake z sosu sojowego, ale pamiętaj, że nie marnujesz sosu sojowego, ponieważ będzie on używany później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6
W tej samej patelni nieprzywierającej podgrzej 2 łyżki oleju. Podsmaż czosnek, cebula, a następnie grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Włóż cały ryż, sushi i regularne, a także 3 łyżki sosu sojowego. Smażyć, aż ryż będzie równomiernie pokryty olejem i soją. Nie należy długo mieszać-smażyć ryż (mniej niż minutę).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Wlać mieszaninę ryżu i kurczaka do kuchenki ryżowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
9
Wlać 4 1/2 (miarka do gotowania ryżu) szklanki wody. Wlać również sos sojowy, którego użyłeś do namoczenia suszonych grzybów shiitake.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Grzyby ShiitakeSuszone Grzyby Shiitake
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
10
Dodaj odrobinę soli (tylko odrobinę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut lub dłużej, mieszając, aby rozproszyć ciepło. Rozpraszanie ciepła jest ważne, aby nie zadzierać z systemem pomiarowym kuchenki.
12
Po ostygnięciu zacznij gotować w zwykły sposób w kuchence do gotowania ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kuchenka Do RyżuKuchenka Do Ryżu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn