Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj Cookowi książkę: Maharashtran Lamb Curry. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 585 kalorii, 21g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz imbir, cebula, płatki kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku ałunu, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Żurawinowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: jagnięcina Kofta, Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, oraz Ugotuj książkę: migdałowe Gnocchi z jagnięcym Ragu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Używając blendera, zrób gładką pastę z imbiru i czosnku z odrobiną wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej w rondlu nonstick, dodać cebulę i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Usuń połowę i rezerwy.
4
Dodać mak i niesłodzone suszone płatki kokosowe na patelnię i kontynuować gotowanie do złotego koloru.
Dodać jagnięcinę i brązowy równomiernie, często mieszając, około 4 minut. Wymieszać sól i przyprawy i gotować przez 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodać mleko kokosowe, pasta z tamaryndowca oraz cebulę i pastę z maku wraz z dobrym pluskiem wody. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos powinien być kremowy, nie za gruby lub cienki. Smak i dostosować przyprawę, wymieszać z kolendry i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Płatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino można spróbować jest Hofer Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.