Udziec jagnięcy glazurowany limonką
Udziec jagnięcy glazurowany limonką to bezglutenowe danie główne. Za 2,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 186 kalorii, 24 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 osobom. Udaj się do sklepu i kup czosnek, sól i pieprz, wino i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 7 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 48%. Ten wynik jest solidny. Udziec jagnięcy glazurowany w czosnku, udziec jagnięcy w glazurze w musztardzie i udziec jagnięcy w glazurze azjatyckiej BBQ są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu.
W rondlu ustawionym na średnim ogniu wymieszaj koncentrat limonki, białe wino, czosnek, sól, pieprz i tymianek. Gotuj, mieszając, aż masło się rozpuści.
Połóż udziec jagnięcy na rozgrzanym grillu i często smaż polewając przez 45 do 50 minut lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie co najmniej 62 stopnie C.