Udka kaczki w sosie Zielono-oliwkowym ze skwarkami i Pappardelle

Udka kaczki w sosie Zielono-oliwkowym ze skwarkami i Pappardelle
Udka kaczki w zielonym sosie oliwkowym ze skwarkami i Pappardelle może być właśnie sosem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje $3.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 741 kalorii, 58g białka, oraz 27 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz popękane oliwki, cukier, udka kaczki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajska Zielona sałatka ze skwarkami z kaczki, Duszone udka z kaczki z porami i zielonymi oliwkami, oraz Duszone Udka Kaczki Alice Waters Z Porami I Zielonymi Oliwkami.

Instrukcje

1
Wyciągnąć i ostrożnie wyciąć skórę z nóg kaczki bez krojenia mięsa; odstawić skórę na bok. Przyciąć i wyrzucić tłuszcz z mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
MięsoMięso
2
W dużej misce wymieszać cukier i sól, dodać udka kaczki i natrzeć mieszaniną. Przykryć nogi kaczki i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
CukierCukier
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Kłaść skórę kaczki płasko na powierzchni roboczej, od strony tłuszczu do góry. Ostrym nożem odetnij grube obszary tłuszczu, aby tłuszcz był równy; wyrzuć ozdoby. Rozciągliwa skóra płaska, tłusta strona w dół, w jednej warstwie w obramowanej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
NóżNóż
5
Piec, aż skóra będzie chrupiące i głębokie złociste, 25 do 30 minut; od czasu do czasu odwrócić kawałki. Szczypcami przenieś chrupiącą skórę (skwarki)Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć. Rezerwa 3 łyżki. tłuszcz z kaczki; resztę zachowaj do innego użytku(patrz UWAGI). Grubo posiekać skwarki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PiekarnikPiekarnik
SzczypceSzczypce
6
Dobrze opłucz nogi kaczki, delikatnie pocierając, aby pomóc uwolnić sól. Pat dry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
SólSól
7
Wlać 2 łyżki. zarezerwowany tłuszcz z kaczki do 12-in. patelnia na średnim ogniu. Lekko brązowy 1/2 nogi kaczki, obracając w razie potrzeby, 5 do 8 minut; zmniejszyć ogień, jeśli patelnia zacznie się palić. Powtórz z pozostałą kaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Przenieść kaczkę do płytkiego naczynia do pieczenia (2 1/2 do 3 qt.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Dodaj cebulę na patelnię i gotować, mieszając, aż będzie miękka, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodaj bulion, sos pomidorowy, tymianek, oliwki i pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu około 10 minut, mieszając od czasu do czasu do mieszania smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
PieprzPieprz
OliwkiOliwki
BulionBulion
TymianekTymianek
11
Dodaj likier pomarańczowy i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
12
Polać kaczkę, przykryć naczynie szczelnie folią i piec, aż kaczka będzie bardzo miękka po przekłuciu, około 1 i 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Około 15 minut przed kaczką ugotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
14
Odcedzić makaron i zwrócić go do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wymieszaj pozostały tłuszcz z kaczki, bułkę tartą i skwarki na dużej patelni na średnim ogniu, aż okruchy zostaną lekko upieczone, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
16
Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz z sosu kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z KaczkiSos Z Kaczki
17
Wymieszać około 1/2 szklanki sosu do makaronu. Ułóż makaron na dużym talerzu i wierzch udkami kaczki. Łyżka pozostałego sosu na wierzchu i posypać natką pietruszki i mieszaniną skwarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga KaczkiNoga Kaczki
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawSos
Magazyn