Tzatziki
Tzatziki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 119 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Wiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 270 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz grecki jogurt, sól morska, koperek i mięta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tzatziki, Najlepsze Tzatziki, oraz Tzatziki.
Instrukcje
Istnieje wiele wariacji na temat Tzatziki niektóre mają zetrzeć ogórki i wołać o zwykły jogurt, który uważam za trochę ciekły, więc używam jogurtu greckiego. Jeśli możesz dostać tylko zwykły jogurt, użyj pełnotłustej odmiany i osusz ją w siatkowym sitku wyłożonym gazą lub podobną tkaniną drenującą przez kilka godzin w lodówce.Każdy w Paryżu był trochę niespokojny, niekoniecznie fizycznie, ale psychicznie, bo mimo, że jesteśmy u progu wiosny, to jest mżący deszcz i zimno, a my wszyscy mamy dość zimy, merci beaucoup. Tak więc pomimo pogody i z różnych powodów nadszedł czas, aby przełamać ros i Tzatziki pojawił się jako przystawka, podczas gdy kilku z nas odważył się na chłód i najlepiej z zachmurzenia na prowizorycznym stole ustawionym na dziedzińcu budynku.Resztki stanowiły chłodny kontrast z cudownie przyprawionymi piersiami kurczaka, które marynowano w zielonych przyprawach z Izraela. Jego zabawne, gdy ludzie mówią mi, że nie mają czasu na gotowanie, ponieważ ten kurczak wziął mniej niż dziesięć minut, aby przygotować. (Trzeba przyznać, że zajęłoby to mniej czasu, gdyby nie było ros.) Ale nawet jeśli nie masz przyjaciół, którzy dają Ci przyprawy, często trzymam słoik z tej toskańskiej mieszanki ziół wokół przygotować kurczaka w ten sam sposób, więc zawsze trzymam słoik na hand.So jeśli znajdziesz się ze świeżym koperkiem na rękach, a pogoda obiecuje, gdzie mieszkasz, nie mogę wymyślić lepszego sposobu, aby towarzyszyć lampce wina lub cokolwiek podasz na kolację.Tzatziki
Możesz użyć dowolnych ziół, które lubisz. Wolę ciężki koperek, z dużą dawką świeżej mięty. Niektórzy lubią też pietruszkę z płaskim liściem. Tzatziki jest rzeczywiście lepiej jest zrobić dzień przed planujesz podawać go, co daje czas czosnku do zaparzenia jogurtu.1 duży ogórek, obrany i pokrojony na pół długości1 łyżeczka soli morskiej, plus więcej do smaku4 ząbki czosnku, obrane i zmielone2 szklanki (450 gr) jogurtu greckiego1 / 3 szklanki posiekanego koperku i świeżej mięty, zmiksowane1 łyżka oliwy z oliwek
Użyj łyżki i zeskrobaj nasiona z ogórka i wyrzuć je.
Ogórek pokroić w kostkę na małe kawałki lub rozdrobnić dużymi otworami tarki do pudełek.
Kawałki ogórka wymieszać w sitku z solą i odstawić na około 30 minut, potrząsając i obracając je kilka razy, aby zachęcić ich do wyrzucenia wody.
Po odsączeniu, wycisnąć kawałki ogórka w naczyniu, aby uzyskać większość nadmiaru płynu i przenieść je do dużej miski.
Ogórki wymieszać z czosnkiem, jogurtem, ziołami i oliwą z oliwek i smaku, dodając więcej soli w razie potrzeby. W zależności od marki jogurtu, możesz dodać trysk świeżego soku z cytryny, jeśli chcesz, aby był bardziej pikantny.Serwowanie i przechowywanie: Tzatziki jest rzeczywiście lepiej serwowane dzień po jego wykonane, więc zaplanować odpowiednio. Można to zrobić do trzech dni wcześniej.Podobne Przepisy
Jogurt Mrożony Truskawkowy
Smażona fasola z fetą, szczawiem i sumakiem