Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką
Tuńczyk zapiekany z awokado, soją, imbirem i limonką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 650 kalorii, 55g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sok z limonki, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Sezam Zapiekany Tuńczyk Z Limonką Imbir Vinaigrette Przepis, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Sekretny Składnik (Dżem Imbirowy): Słodki Imbirowy Pieczony Tuńczyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce do mieszania, połączyć kolendry, jalapeno, imbir, czosnek, sok z limonki, sos sojowy, cukier, sól, pieprz, i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Wymieszać składniki razem, aż dobrze włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do Wiązania
3
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i płaszcz z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Kawałki tuńczyka doprawiamy obficie solą i pieprzem.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.