Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tuńczyka z białą fasolą i suszonym sosem pomidorowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 687 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 7,66 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli, marchew, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Tuńczyk z białą fasolą i sosem pomidorowym suszonym na słońcu, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę umieścić w średniej misce.
Dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć fasolę o 3 cale.
Fasolę łączymy i gotujemy w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż fasola będzie po prostu miękkie, o 1 godzinę.
Odcedzić, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Podgrzać 3 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, marchew i seler i smażyć aż prawie miękkie, o 5 protokół.
Dodać tymianek i skórkę z cytryny i wymieszać 1 minutę.
Dodać fasolę, zarezerwowane 1/2 szklanki płynu do gotowania i 2 łyżki oleju i wrzucić do ogrzania przez, o 5 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia. Przykryj, aby się ogrzać.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w innym ciężkim dużej patelni na średnim ogniu.
Tuńczyka posypać solą i pieprzem.
Dodaj tuńczyka na patelni i gotować do pożądanej doneness, o 3 protokół na stronę dla średnich.
Łyżka fasoli na środku każdego z 4 talerzy, dzieląc równo między talerze. Na wierzchu każdy stek z tuńczyka. Łyżka suszonego na słońcu sosu pomidorowego nad stekami z tuńczyka i podawać natychmiast.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.