Turcja Enchiladas

Turcja Enchiladas
Turcja Enchiladas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 1082 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka ancho chiles, nasiona kolendry, nasiona kopru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Turcja Enchiladas, oraz Turcja Enchiladas dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć pomidory, cebula, ancho i chili arbol, czosnek, seler, marchew, kolendra, kminek, i koperek i mieszać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, a następnie przełożyć na patelnię, w której upieczesz indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ziemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową KostkęZiemniaki, Obrane I Pokrojone W 1/4-calową Kostkę
KolendraKolendra
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
KminekKminek
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Piecz indyka według Twojego przepisu. Jak indyk piecze, jego soki i tłuszcz będzie kapać i gotować składniki sosu enchilada. (Pamiętaj, że jeśli podlewasz indyka sokami z indyka, będą one przyprawione składnikami sosu enchilada. Aby uniknąć aromatyzowania indyka w ten sposób, podlewaj roztopionym masłem, bulionem z indyka lub kurczaka lub bulionem z kurczaka o niskiej zawartości sodu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
3
Kiedy wyjmiesz indyka z piekarnika, aby odpocząć, sprawdź, czy warzywa są miękkie i jeśli to konieczne, zwróć je do piekarnika, aby zakończyć gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pracując partiami, przenieś mieszaninę enchilada do robota kuchennego lub blendera i przetwarzaj do momentu wygładzenia, użyj kilku rozprysków wody, aby poluzować lub rozrzedzić mieszaninę i utworzyć gładką pastę. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: SOS enchilada można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni lub zamrażać, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Sól I PieprzSól I Pieprz
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (9-na 13-calowe) naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Na dnie każdego naczynia rozprowadzić około 1 szklanki sosu enchilada.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąPiersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
3
Wybierz mięso z resztek tuszy indyka i przenieś do dużej bowlytrzeba Ci około 4 szklanek mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Resztki TurcjiResztki Turcji
MięsoMięso
4
Dodać połowę pozostałego sosu enchilada, wraz z pół queso fresco i pół queso Chihuahua, i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
Queso FrescoQueso Fresco
5
Na powierzchni roboczej rozłóż około 1 szklanki nadzienia z indyka na dolnej połowie 1 tortilli i zwiń go w stylu burrito, składając po bokach, aby je zamknąć. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem. Ułóż enchiladas szczelnie w 2 przygotowanych naczyniach do pieczenia, a następnie przykryj pozostałym sosem, a następnie pozostałymi queso fresco i queso Chihuahua. DO AHEAD: Enchiladas z indyka można zmontować do tego momentu, przykryć i schłodzić do 24 godzin lub zamrozić do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Queso FrescoQueso Fresco
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
SOSSOS
Cała TurcjaCała Turcja
RolkaRolka
6
Przykryć enchiladas folią i piec, aż ser się stopi i sos jest zagęszczony i ciemny, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Podawać natychmiast ze śmietaną i limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WapnoWapno

Składniki

8suszone ancho chiles, * nasiona usuniętesuszone ancho chiles, * nasiona usunięte2largesmarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2zdanieseler, grubo posiekanyseler, grubo posiekany2Twój ulubiony pieczony indyk lub pieczone kurczakiTwój ulubiony pieczony indyk lub pieczone kurczaki1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaSuszone chiles są często dość pikantne i pozostawiają ciepło na rękach, więc niektórzy kucharze lubią nosić gumowe rękawiczki podczas pracy z nimi. Uważaj, aby nie dotknąć oczuSuszone chiles są często dość pikantne i pozostawiają ciepło na rękach, więc niektórzy kucharze lubią nosić gumowe rękawiczki podczas pracy z nimi. Uważaj, aby nie dotknąć oczu2(zima)całe nasiona koprucałe nasiona kopru20suszone chili arbol, nasiona usuniętesuszone chili arbol, nasiona usunięte812-calowe(12-calowe) tortille mączne(12-calowe) tortille mączne4głowyczosnek, goździki oddzielone i obraneczosnek, goździki oddzielone i obrane8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLimonki pokrojone w klinyLimonki pokrojone w kliny2largescebula, grubo posiekanacebula, grubo posiekana28Orzechy dowolne (posiekane)Queso Chihuahua jest ciągłym, topliwym meksykańskim serem. Jeśli jest niedostępny, użyj m zarellaQueso Chihuahua jest ciągłym, topliwym meksykańskim serem. Jeśli jest niedostępny, użyj m zarella7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobnione queso Chihuahuarozdrobnione queso Chihuahua7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty queso frescotarty queso fresco8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyQueso fresco jest łagodnym, ziarnistym meksykańskim serem dostępnym w wielu supermarketach. Cotija i feta to dobre zamiennikiQueso fresco jest łagodnym, ziarnistym meksykańskim serem dostępnym w wielu supermarketach. Cotija i feta to dobre zamienniki8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprzDrobna sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKwaśna śmietanaKwaśna śmietana2kilogramycałe, obrane pomidory San Marzano, odsączone i zasianecałe, obrane pomidory San Marzano, odsączone i zasiane9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiO gotowanym indyku (z pieczonego indyka) lub kurczaku (z 2 pieczonych kurczaków)O gotowanym indyku (z pieczonego indyka) lub kurczaku (z 2 pieczonych kurczaków)3(zima)masło niesolone, zmiękczone, do smarowania naczynia do pieczeniamasło niesolone, zmiękczone, do smarowania naczynia do pieczenia4(zima)całe nasiona kolendrycałe nasiona kolendry2(zima)nasiona kminku pełnegonasiona kminku pełnego

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
EnRoute Winery Les Pommiers Pinot Noir
Pachnący suszony płatek róży i potpourri jagód płyną bujnym, soczystym wejściem. Ciemniejsze konfitury malinowe i aromaty jeżyn wypełniają midpalate, z goździkami i akcentami podłogi leśnej pokazującymi aż do końca. To wino jest bogate i jedwabiste od początku do końca, z pięknymi nutami owoców i przypraw, które pozostają na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia50
Magazyn