Tunezyjski Kaftaji
Przepis tunezyjski Kaftaji można zrobić w około 1 godzinę. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 6G tłuszczu i w sumie 268 kalorii. Za $2.12 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 15 powie, że trafił w sedno. Mieszanka cukinii, dyni, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako dość niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tunezyjski Bałagan, Cukinia Tunezyjska, oraz Tunezyjski Penne.
Instrukcje
Podgrzej patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu. Gotuj cukinię, żółtą dynię, pomidory, ziemniaki i paprykę chile, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, około 20 minut.
Przełóż warzywa do miski i odstaw na bok.
Włóż patelnię do palnika na średnim ogniu. Wbij jajka na patelnię i smaż je, aż białka się zestali, ale żółtko nadal jest rzadkie, około 5 minut.
Dodaj jajka do miski z warzywami i dopraw solą i pieprzem.
Za pomocą dwóch noży pokrój jajka i warzywa, mieląc miksturę na małe kawałki, aż dobrze się wymieszają. Będzie wyglądać papkowato.
W osobnej misce wymieszaj harissę z wodą, po jednej łyżeczce na raz, aż mieszanina będzie nalewna, ale nadal gęsta.
Polej harissę kaftaji i podawaj.