Truskawkowy budyń chlebowy z Creme Fraîche bitą śmietaną
Truskawkowy budyń chlebowy z Creme Fraîche bitą śmietaną może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 326 kalorii, 11g białka, oraz 20 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz truskawki, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Truskawkowy budyń chlebowy z Creme Fraîche bitą śmietaną, Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną, oraz Lepki budyń toffi z krwawą pomarańczą, mandarynką i bitą śmietaną.
Instrukcje
Umieść jajka w dużej misce i ubijaj, aby je rozbić.
Dodaj mleko, śmietanę, cukier, wanilię i sól i ubijaj, aż mieszanina zostanie równomiernie połączona.
Dodać chleb i wymieszać do połączenia. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę i do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Umieść duży kawałek folii aluminiowej na stojaku, aby złapać wszelkie soki, które mogą przepłynąć z naczynia podczas pieczenia.W międzyczasie wyjmij mieszaninę chleba z lodówki i pozostaw ją w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut. Obficie pokryć 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem i odstawić na bok. Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w średnią kostkę.
Dodać truskawki do mieszanki Chlebowej i złożyć delikatnie, aż będą równomiernie połączone.
Wlać mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia i rozprowadzić na równą warstwę, delikatnie naciskając, aby lekko ją zagęścić.Naczynie szczelnie przykryć folią aluminiową.
Umieścić naczynie na folii w piekarniku i piec, aż krem wokół zewnętrznej cala jest ustawiony, około 1 godziny.
Zdjąć folię pokrywającą naczynie i nadal piec, aż powierzchnia budyniu chlebowego jest rumiane w niektórych miejscach, a środek jest po prostu ustawić, o 45 minut więcej.
Wyjąć do stojaka z drutu i ostudzić przez co najmniej 30 minut przed podaniem. Gotowy do podania, zrobić bitą Creme fraîche.W przypadku ubitego crème fraîche:schłodzić miskę miksera stojącego i mocowanie trzepaczką w zamrażarce przez 10 minut.
Umieść wszystkie składniki w misce i ubijaj na dużej prędkości, aż powstaną średnie szczyty, około 1 do 2 minut. (Alternatywnie można użyć trzepaczki i dużej schłodzonej miski.
Ubić wszystkie składniki do uzyskania średnich szczytów, około 5 do 6 minut.)
Podawać natychmiast z budyniem chlebowym.