Tradycyjny Północnoafrykański Kuskus (Prawdziwy Sposób!)

Tradycyjny Północnoafrykański Kuskus (Prawdziwy Sposób!)
Tradycyjny Północnoafrykański Kuskus (Prawdziwy Sposób!) może być tylko Afrykańskie przepis, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, kawałki kurczaka, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak z Afryki Północnej i kuskus, Północnoafrykańska Sałatka Z Kuskusem I Granatem, oraz Północnoafrykańska Krewetka Przyprawiona + Pieczone Letnie Warzywo Izraelski Kuskus dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno posiekać cebulę i zmielić czosnek i umieścić go w dużym ciężkim dnie patelni z mięsem lub kurczakiem, ras El hanout i trochę oliwy z oliwek. Smażyć delikatnie, aby zapieczętować mięso / kurczaka. Używam mojego szybkowaru pr duża żeliwna zapiekanka do tego.Marchewkę, pasternak i cukinię pokroić na 6 części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El HanoutRas El Hanout
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
PasternakPasternak
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mięso MieloneMięso Mielone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Ziemniaki pokroić w 1/4 i zgrubnie posiekać. Posiekaj khourchef lub seler na mniej więcej taką samą wielkość jak marchew. (Marchew, ziemniaki, pasternak i brukiew obrać ze skórki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
PasternakPasternak
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
BrukiewBrukiew
3
Dodać warzywa do mięsa wraz z 1L wody i podgrzać tak, że zaczynają się gotować. Jeśli używasz chili, dodaj ją teraz, wraz z solą i pieprzem. Jeśli gotujesz na zwykłej patelni, gotuj przez 40 minut w ten sposób. Jeśli korzystasz z szybkowaru, tak jak ja, wystarczy 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodaj pomidory, ciecierzycę i suszoną miętę i 1 / 2L więcej wody lub tyle, aby uzyskać konsystencję "gulaszu".Ponownie ogrzać i gotować na patelni przez kolejne 30 minut, a jeśli używasz szybkowaru, gotuj na med do wysokiej przez kolejne 25 minut.Weź Opakowanie 500g średniego kuskusu i wlej do gazu, jeśli masz. Jeśli nie znaleźć największą miskę masz. Wybierz dowolne "kawałki" i posyp wodą - około 50 ml i łyżeczkę soli nad kuskusem i za pomocą dłoni przetrzyj 1/2 łyżeczki oleju przez kuskus, aby nie przyklejał się. Napełnić kuskus lub parowiec do połowy pełny z kuskusem (jak pęcznieje).Gdy pierwszy raz zauważysz, że para pochodzi z kuskusu, policz 10 minut. Następnie wyjąć z parownika, umieścić w gas ' A i rękami "otworzyć" kuskus (pocierać go między rękami, aby usunąć grudki). To jest bardzo gorące i musisz zwilżyć rękę zimną wodą i posypać trochę kuskusem.Powrót do parowca po dokładnym otwarciu. Powtórz proces gotowania na parze i otwarcia jeszcze dwa razy.Na koniec wyjąć z parownika i umieścić z powrotem w gas ' A. otworzyć na ostatni czas i natrzeć łyżkę ghee lub smen do kuskusu wraz z 2 łyżkami masła lub margaryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Suszona MiętaSuszona Mięta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
GheeGhee
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
GulaszGulasz
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzybkowarSzybkowar
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Podajemy kuskus w gas ' a z sosem na wierzchu w stylu tradycyjnym lub w tagine itp. Zazwyczaj kładziemy mięso / kurczaka na miejscu - 1 dla każdego gościa i udekorowujemy kuskus warzywami przed polewaniem sosu na wierzch.Jeśli użyłeś chili, połóż ją na talerzu i pozwól ludziom sobie pomóc!
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot

Polecane wino: Pinotage, Riesling, Chenin Blanc

Pinotage, Riesling i Chenin Blanc to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Graham Beck Game Reserve Pinotage z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Graham Beck Game Reserve Pinotage
Odmiana' proudly South African ' o aromacie dojrzałej wiśni, truskawek i śliwek z dojrzałymi owocami czerwonych jagód i przyprawami na podniebieniu. To w pełni ustrukturyzowane i dobrze wyważone wino wyróżnia się soczystym, ale eleganckim odczuciem w ustach i jedwabiście miękkimi taninami. Ciesz się z wolno gotowanymi zapiekankami, filetami, makaronami, solidnymi serami lub dobrym starodawnym grillem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia86
Magazyn