Tradycyjny Północnoafrykański Kuskus (Prawdziwy Sposób!) może być tylko Afrykańskie przepis, którego szukasz. Na 1,32 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 516 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pasternak, kawałki kurczaka, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak z Afryki Północnej i kuskus, Północnoafrykańska Sałatka Z Kuskusem I Granatem, oraz Północnoafrykańska Krewetka Przyprawiona + Pieczone Letnie Warzywo Izraelski Kuskus dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Drobno posiekać cebulę i zmielić czosnek i umieścić go w dużym ciężkim dnie patelni z mięsem lub kurczakiem, ras El hanout i trochę oliwy z oliwek. Smażyć delikatnie, aby zapieczętować mięso / kurczaka. Używam mojego szybkowaru pr duża żeliwna zapiekanka do tego.Marchewkę, pasternak i cukinię pokroić na 6 części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ras El Hanout
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Pasternak
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ziemniaki pokroić w 1/4 i zgrubnie posiekać. Posiekaj khourchef lub seler na mniej więcej taką samą wielkość jak marchew. (Marchew, ziemniaki, pasternak i brukiew obrać ze skórki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pasternak
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Brukiew
3
Dodać warzywa do mięsa wraz z 1L wody i podgrzać tak, że zaczynają się gotować. Jeśli używasz chili, dodaj ją teraz, wraz z solą i pieprzem. Jeśli gotujesz na zwykłej patelni, gotuj przez 40 minut w ten sposób. Jeśli korzystasz z szybkowaru, tak jak ja, wystarczy 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Dodaj pomidory, ciecierzycę i suszoną miętę i 1 / 2L więcej wody lub tyle, aby uzyskać konsystencję "gulaszu".Ponownie ogrzać i gotować na patelni przez kolejne 30 minut, a jeśli używasz szybkowaru, gotuj na med do wysokiej przez kolejne 25 minut.Weź Opakowanie 500g średniego kuskusu i wlej do gazu, jeśli masz. Jeśli nie znaleźć największą miskę masz. Wybierz dowolne "kawałki" i posyp wodą - około 50 ml i łyżeczkę soli nad kuskusem i za pomocą dłoni przetrzyj 1/2 łyżeczki oleju przez kuskus, aby nie przyklejał się. Napełnić kuskus lub parowiec do połowy pełny z kuskusem (jak pęcznieje).Gdy pierwszy raz zauważysz, że para pochodzi z kuskusu, policz 10 minut. Następnie wyjąć z parownika, umieścić w gas ' A i rękami "otworzyć" kuskus (pocierać go między rękami, aby usunąć grudki). To jest bardzo gorące i musisz zwilżyć rękę zimną wodą i posypać trochę kuskusem.Powrót do parowca po dokładnym otwarciu. Powtórz proces gotowania na parze i otwarcia jeszcze dwa razy.Na koniec wyjąć z parownika i umieścić z powrotem w gas ' A. otworzyć na ostatni czas i natrzeć łyżkę ghee lub smen do kuskusu wraz z 2 łyżkami masła lub margaryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Suszona Mięta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Ghee
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Gulasz
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Podajemy kuskus w gas ' a z sosem na wierzchu w stylu tradycyjnym lub w tagine itp. Zazwyczaj kładziemy mięso / kurczaka na miejscu - 1 dla każdego gościa i udekorowujemy kuskus warzywami przed polewaniem sosu na wierzch.Jeśli użyłeś chili, połóż ją na talerzu i pozwól ludziom sobie pomóc!
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Pinotage, Riesling i Chenin Blanc to moje najlepsze propozycje dla Afryki. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Graham Beck Game Reserve Pinotage z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.