Solone ciasto karmelowe "Ding Dong" może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz mąkę ciasto, masło, naturalne kakao w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tort solony karmelowy "ding Dong", Tort Solony Karmelowy "Ding Dong", oraz Giant Ding Dong Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Płaszcz ciasto panswith nonstick spray. Dół linii panswith pergamin-papierowe rund; płaszcz papieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść kakao w proszku i czekoladę w metalowej misce amedium.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
3
Zalać gorącą kawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
4
Odstawić na 1 minutę. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Maślanka styrynowa i wanilia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Wanilia
5
W średniej misce ubić mąkę tortową i 3 składniki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce do światła i puszyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Tortowa
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Trzepaczka
Skręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodawać jajka na raz, ubijając, aby zmiksować je pomiędzy dodatkami i od czasu do czasu zeskrobując boki i dno miski. Beat untillight i puszyste, o 4 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodaj suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mieszaniną czekoladową w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Podziel równomiernie między patelniami; gładkie szczyty.
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrów wyjdzie czysty, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Przenieś do stojaków Z Drutu; pozwól ciastom ostygnąć w pansforl 10 minut (ciasta lekko spuszczą powietrze).Uruchom nóż wokół patelni, aby poluzować ciasta; Odwróć ciasta na stojaki. Oderwać papier i ciasto ostudzić całkowicie. Odwróć ciastka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
10
W razie potrzeby użyj długiego ząbkowanego noża, aby odciąć guzki lub przyciąć kopułę od góry każdego z nich, aby stworzyć płaską, równą powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Ząbkowany
1
Umieścić czekoladę isalt w średniej misce. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w średnio głębokim rondlu overmedium-na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, aż do głębokiego bursztynu, około 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Skręcić Liny Lukrecjowe
Patelnia
2
Wyjąć z ognia i stopniowo dodawać śmietanę(mieszanina energicznie bąbelkuje). Mieszać overmedium ciepła, aż kawałki karmelu rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe Bitki
Krem
3
Polać czekoladą w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny Lukrecjowe
4
Dodaj wanilię; mieszanka stiruntil jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
5
Lekko ostudzić.
6
Umieść 1 warstwę ciasta na patelni springform.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Springform
7
Pour1 cup ganache over. Chłód do zestawu, około 30 minut. Przykryj pozostały ganache i stań w temperaturze pokojowej.
1
Umieścić 2 łyżki coldwater w małej szklance żaroodpornej lub metalbowl.
2
Posypać żelatynę; odstawić aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
3
Wlać wodę na Głębokość 1/2" do małejskillet ustawiony na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Przenieść bowlwith żelatyny na patelni; mieszać aż gelatindissolves, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Usuń bowlz patelni. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
W dużej misce umieścić śmietanę i cukier puder. Zeskrobać nasiona z vanillabean. Za pomocą miksera elektrycznego, beat creamuntil miękkie szczyty formie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Skręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodaj żelatynę; beatfilling aż do uzyskania jędrnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatyna
8
Łyżka wypełniająca schłodzony ganache oncake warstwa na patelni; gładki wierzch. Delikatnie umieszcza drugą warstwę ciasta na wierzchu. Przykryć szczelnie folią plastyczną i schłodzić, aż pojawi się warstwa kremu, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Usuń boki z patelni springform.Za pomocą noża lub szpatułki offsetowej zeskrobuj dowolne nadzienie, które mogło wycieknąć z ciasta między ciastami, tworząc gładkie boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
Patelnia Springform
Nóż
10
Przenieś ciasto do stojaka z drutu ustawionego wewnątrz osuszonej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
11
Rewarm pozostały ganache aż justpovouable. (Kuchenka mikrofalowa w kuchence mikrofalowej-safebowl, lub ustawić metalową miskę nad dużą ilością gotującej się wody, aż justwarm, nie gorące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Skręcić Liny Lukrecjowe
12
Wlać ganache na ciasto, przechylając ciasto w razie potrzeby, aby ganache mógł pochylić się po bokach i za pomocą przesuniętej szpatułki pomóc rozprowadzić ganache, w razie potrzeby, na pokrywach ciasta. Schłodzić, aż ganache jest ustawiony, około 1 godziny. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami
13
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinęprzed podaniem.