Tort Solony Karmelowy "Ding Dong"

Tort Solony Karmelowy
Solone ciasto karmelowe "Ding Dong" może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 566 kalorii, 8G białka, oraz 37 g tłuszczu. Jeśli masz mąkę ciasto, masło, naturalne kakao w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Tort solony karmelowy "ding Dong", Tort Solony Karmelowy "Ding Dong", oraz Giant Ding Dong Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Płaszcz ciasto panswith nonstick spray. Dół linii panswith pergamin-papierowe rund; płaszcz papieru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść kakao w proszku i czekoladę w metalowej misce amedium.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Zalać gorącą kawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
4
Odstawić na 1 minutę. Mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Maślanka styrynowa i wanilia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
5
W średniej misce ubić mąkę tortową i 3 składniki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce do światła i puszyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
6
Dodawać jajka na raz, ubijając, aby zmiksować je pomiędzy dodatkami i od czasu do czasu zeskrobując boki i dno miski. Beat untillight i puszyste, o 4 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodaj suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mieszaniną czekoladową w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Podziel równomiernie między patelniami; gładkie szczyty.
8
Piec ciasta, aż tester włożony docentrów wyjdzie czysty, około 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Przenieś do stojaków Z Drutu; pozwól ciastom ostygnąć w pansforl 10 minut (ciasta lekko spuszczą powietrze).Uruchom nóż wokół patelni, aby poluzować ciasta; Odwróć ciasta na stojaki. Oderwać papier i ciasto ostudzić całkowicie. Odwróć ciastka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
W razie potrzeby użyj długiego ząbkowanego noża, aby odciąć guzki lub przyciąć kopułę od góry każdego z nich, aby stworzyć płaską, równą powierzchnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
1
Umieścić czekoladę isalt w średniej misce. Wymieszać cukier i 1/4 szklanki wody w średnio głębokim rondlu overmedium-na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, od czasu do czasu wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, aż do głębokiego bursztynu, około 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia i stopniowo dodawać śmietanę(mieszanina energicznie bąbelkuje). Mieszać overmedium ciepła, aż kawałki karmelu rozpuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
KremKrem
3
Polać czekoladą w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Dodaj wanilię; mieszanka stiruntil jest gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
5
Lekko ostudzić.
6
Umieść 1 warstwę ciasta na patelni springform.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
7
Pour1 cup ganache over. Chłód do zestawu, około 30 minut. Przykryj pozostały ganache i stań w temperaturze pokojowej.
1
Umieścić 2 łyżki coldwater w małej szklance żaroodpornej lub metalbowl.
2
Posypać żelatynę; odstawić aż żelatyna zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Wlać wodę na Głębokość 1/2" do małejskillet ustawiony na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Przenieść bowlwith żelatyny na patelni; mieszać aż gelatindissolves, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Usuń bowlz patelni. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W dużej misce umieścić śmietanę i cukier puder. Zeskrobać nasiona z vanillabean. Za pomocą miksera elektrycznego, beat creamuntil miękkie szczyty formie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
KremKrem
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodaj żelatynę; beatfilling aż do uzyskania jędrnych szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
8
Łyżka wypełniająca schłodzony ganache oncake warstwa na patelni; gładki wierzch. Delikatnie umieszcza drugą warstwę ciasta na wierzchu. Przykryć szczelnie folią plastyczną i schłodzić, aż pojawi się warstwa kremu, co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Usuń boki z patelni springform.Za pomocą noża lub szpatułki offsetowej zeskrobuj dowolne nadzienie, które mogło wycieknąć z ciasta między ciastami, tworząc gładkie boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Patelnia SpringformPatelnia Springform
NóżNóż
10
Przenieś ciasto do stojaka z drutu ustawionego wewnątrz osuszonej blachy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
Rewarm pozostały ganache aż justpovouable. (Kuchenka mikrofalowa w kuchence mikrofalowej-safebowl, lub ustawić metalową miskę nad dużą ilością gotującej się wody, aż justwarm, nie gorące.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
12
Wlać ganache na ciasto, przechylając ciasto w razie potrzeby, aby ganache mógł pochylić się po bokach i za pomocą przesuniętej szpatułki pomóc rozprowadzić ganache, w razie potrzeby, na pokrywach ciasta. Schłodzić, aż ganache jest ustawiony, około 1 godziny. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
13
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinęprzed podaniem.
14
Ciasto posypać łuszczącą się solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn