Tilapia z pomidorami, czarnymi oliwkami i kukurydzą

Tilapia z pomidorami, czarnymi oliwkami i kukurydzą
Jeśli masz w pobliżu 40 minut do spędzenia w kuchni Tilapia z pomidorami, czarnymi oliwkami i kukurydzą może być super bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis do wypróbowania. Za $3.99 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 27g białka, oraz 11g tłuszczu. 44 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, kukurydzę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 84%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tilapia z oliwkami, pieczarkami i pomidorami, Pieczona Tilapia z pomidorami i oliwkami, oraz Pieczona Tilapia z pomidorami, oliwkami i kaparami.

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Gotuj czosnek na oleju przez 1 minutę. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory z sokiem, 3/4 szklanki wina, czarnymi oliwkami i kukurydzą. Gdy sos będzie gorący, ułóż filety na wierzchu i nałóż trochę mieszanki pomidorowej na rybę. Przykryj i gotuj przez 20 do 25 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem. Jeśli sos zacznie wysychać, dodaj dodatkowe 1/4 szklanki białego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Oliwki CzarneOliwki Czarne
Wino BiałeWino Białe
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
SOSSOS
KukurydzaKukurydza
RybyRyby
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Tilapię można łączyć z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn