Tilapia Soft Tacos z kremem Chipotle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj miękkich tacos Tilapia z kremem Chipotle. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 314 kalorii, 28g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka chipotle chiles w adobo, beztłuszczowa śmietana, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać mieszane warzywa, możesz śledzić to danie główne z Sałatka Z Krewetek Southwest jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Miękkie Tacos Tilapia Z Grilla, Czarne Tacos rybne Tilapia z sosem Chipotle Aioli, oraz Chipotle krewetki i szparagi miękkie Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki sosu śmietanowego wymieszać w misce i odstawić.
W patelni ustawionej na średnim ogniu, dodać siedem składników z oliwy z oliwek przez kolendry.
Podsmaż te składniki przez 5 minut.
Po 5 minutach dodaj tilapię i przykryj i gotuj przez 3 minuty lub aż ryba będzie w pełni ugotowana. Następnie dodać sok z limonki i niech gotować przez 1 dodatkową minutę.
Podgrzać tortille zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Połóż każdą z rozgrzanych tortilli na desce do krojenia i umieść jedną czwartą zarówno zieleni polnej, jak i ryby na środku każdej tortilli. Następnie top każdy z równych ilości Chipotle sosem śmietanowym.
Złóż tortille do postaci tacos i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.