Tilapia Sezamowa

Tilapia Sezamowa
Tilapia sezamowa wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, filety tilapia, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tilapia Sezam Miodowy, Tilapian i imbir-Sezam pieczone warzywa, oraz Tilapian w sosie grzybowym (Tilapian en Salsa de Champiñones).

Instrukcje

1
Tilapię umieścić w misce i skropić olejem sezamowym. Doprawić czosnkiem, włoską przyprawą, koszerną solą i pieprzem. Przykryć i marynować co najmniej 30 minut w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
TilapiaTilapia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Tilapię i marynatę przełożyć do naczynia do pieczenia i piec 30 minut w nagrzanym piekarniku, aż ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
TilapiaTilapia
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn