Tex Wasabi ' S Koi Fish Tacos

Tex Wasabi ' S Koi Fish Tacos
Tex Wasabi ' S Koi Fish Tacos to pescatarian danie główne. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 447 kalorii, 15g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz dorsza, olej canolan, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tacos z tuńczykiem Ahi z kremem Wasabi i salsą z awokado Mango, Jack Crevalle (Lub Inne Ryby) Tacos Z Rybami, oraz Panko Crusted Wasabi Salmon with Orange Wasabi Cream Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej misce połącz sok z limonki, tequilę, kminek, sól i pieprz; dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
TequilaTequila
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj rybę i wrzucić do herbu. Marynować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4
Ciepłe tortille na grillu lub patelni. Przykryj ręcznikiem, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
W średnim holenderskim piekarniku rozgrzej olej rzepakowy do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
6
Wyjąć rybę z marynaty, otrząsnąć nadmiar, pogłębiać w mące tempura i wsadzić w zimnym mieszanym cieście tempura.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Zawijamy w bułce tartej panko, naciskając panko na rybę. Jeden po drugim dodaj rybę do oleju, upewniając się, że kawałki ryb są oddzielone. Smażyć przez 4 do 5 minut lub do jasnego złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Wymieszać kapustę, kolendrę i cebulę. Ułóż 2 tortille; umieść 1/8 ryby na wierzchu każdego, a na wierzchu z mieszanką kapusty, Pico de Gallo i Tequila Lime Aioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pico De GalloPico De Gallo
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
TequilaTequila
AioliAioli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
10
Podawać natychmiast.
11
W misce, wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę do smaków do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
W małej misce, połączyć wszystkie składniki i schłodzić przez 1 godzinę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

11 funt cukinii,3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowyOlej rzepakowy2(zima)posiekane liście kolendryposiekane liście kolendry2(zima)mielone liście kolendrymielone liście kolendry3(zima)posiekane liście kolendryposiekane liście kolendry340Orzechy dowolne (posiekane)dorsz lub twarda biała ryba, pocięta na kawałki 1 caladorsz lub twarda biała ryba, pocięta na kawałki 1 cala8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySzesnaście 8-calowych tortilli kukurydzianychSzesnaście 8-calowych tortilli kukurydzianych113Orzechy dowolne (posiekane)mąka tempuramąka tempura11 funt cukinii,sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy2(może być lub przeglądać)sos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony11 funt cukinii,kminek mielonykminek mielony1jalapeno, sadzone i mielonejalapeno, sadzone i mielone1limonka, soczystalimonka, soczysta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos170Orzechy dowolne (posiekane)Panko bułka tartaPanko bułka tarta1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta czerwona rozdrobnionakapusta czerwona rozdrobniona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibardzo cienko pokrojona czerwona cebulabardzo cienko pokrojona czerwona cebula1czerwona cebula, mielonaczerwona cebula, mielona4Pomidory Roma pokrojone w kostkęPomidory Roma pokrojone w kostkę11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz227Orzechy dowolne (posiekane)chipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)tequilatequila3(zima)tequila premiumtequila premium2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta biała rozdrobnionakapusta biała rozdrobniona227Orzechy dowolne (posiekane)przygotowane ciasto tempura wykonane z zimnej wodyprzygotowane ciasto tempura wykonane z zimnej wody

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn