Tempura Smażone Kalmary
Tempura Smażone kalmary to japoński przepis, który służy 4. Ta przystawka ma 238 kalorii, 21g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kałamarnicę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przepis ten zachwycił 275 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Smażone Kalmary, Smażone Kalmary, oraz Smażone Kalmary są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój rurki kałamarnicy w pierścienie: pokrój rurki kałamarnicy w pierścienie o szerokości od 1/2 cala do 3/4 cala. Zostaw macki całe.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym ciężkim garnku: ten przepis został zaprojektowany do głębokiej frytkownicy, ale można również napełnić duży, ciężki garnek (ze względów bezpieczeństwa trzymaj pokrywkę w pobliżu) w połowie oleju, o głębokości około 3 cali.
Podgrzać olej do temperatury 360-370°F.
Wymieszać suche składniki: podczas gdy olej jest ogrzewanie, wymieszać wszystkie suche składniki razem dobrze.
Wymieszaj wodę gazowaną z żółtkiem jaja, a następnie wymieszaj z suchymi składnikami: gdy olej osiągnie 182°, wyjmij wodę gazowaną z lodówki i wymieszaj ją z żółtkiem jaja. Natychmiast wymieszać z suchymi składnikami.
Szybko wymieszać. Nie martw się, jeśli są grudki lub grudki. Nadmierne mieszanie może spowodować, że ciasto stanie się żujące po ugotowaniu.
Kawałki kałamarnicy posypać mąką. Użyj małego Sitka, aby lekko odkurzyć kawałki kałamarnicy mąką ryżową lub zwykłą mąką. Pomoże to ciasto przylegać do kałamarnicy.
Kawałki kałamarnicy zanurzyć w cieście i smażyć na gorącym oleju: pracując w małych partiach na raz (około 6 sztuk), zanurzyć kawałki kałamarnicy w cieście. Podnieś je jeden po drugim i delikatnie włóż do gorącego oleju. (Uwaga, jeśli palce są pokryte ciastem, pomoże to chronić je przed rozpryskami.)
Gdy kawałki kałamarnicy znajdują się w oleju, użyj pałeczki lub uchwytu drewnianej łyżki, aby usunąć wszelkie kawałki kałamarnicy, które mogły utknąć na dnie garnka lub frytkownicy. Smażyć przez 45 sekund do 1 minuty i wyjąć do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Zauważ, że po zakończeniu nie będą one złotobrązowe, ale bardziej bladożółte lub opalone.
Powtórz z resztą kałamarnicy. Praca partiami pomoże utrzymać temperaturę oleju przed spadkiem zbyt daleko podczas smażenia kałamarnicy.
Podawać natychmiast z limonką lub cytryną, sosem sojowym, sosem ponzu, Tabasco lub innym ostrym sosem.
Po całkowitym wystygnięciu oleju (po około 2 godzinach) przecedzić go przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem i zachować go do ponownego użycia następnym razem, gdy chcesz smażyć owoce morza w głębokim tłuszczu.