Tempura awokado z krewetkami

Tempura awokado z krewetkami
Tempuran awokado z krewetkami wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 375 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu sojowego, olej sezamowy, nasiona sezamu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 92 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Tempuran awokado z krewetkami, Ebi (krewetka) tempura, oraz Tempura Z Krewetek.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W średniej patelni saute rozgrzać 3 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj czerwoną cebulę, imbir, i czosnek i saute 3 protokół. Następnie dodać krewetki, gotować przez 2 minuty, a następnie dodać bok choy, kapusta, papryka. Gotować przez kolejne 5 minut, aby więdnąć. Deglaze z mirinem. Wrzucić olej sezamowy, sos sojowy, czarny pieprz, sól i zieloną cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Sos SojowySos Sojowy
Bok ChoyBok Choy
KapustaKapusta
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KrewetkiKrewetki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
SólSól
4
Niech mieszaniny ostygnie w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzej piekarnik Holenderski olejem do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Ciasto tempura wymieszać z lodowatą wodą. (konsystencja ciasta naleśnikowego)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
7
Hollow out 2 łyżki awokado od centrum, dodać 1 / 8th schłodzonej mieszanki krewetek do wnęki awokado, mieszanina powinna siedzieć w awokado bezpiecznie z tylko 1/2 do 1/4 mieszaniny standing out z awokado. Mocno wcisnąć mieszaninę do awokado. Trzymając awokado z mieszanki krewetek, zanurzyć całe urządzenie do ciasta i delikatnie obniżyć do oleju. Gotować przez 2 do 3 minut lub do złotego koloru. Po ugotowaniu wyjąć i odcedzić na papierowych ręcznikach, podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
KrewetkiKrewetki
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Skropić słodkim sosem chili i posypać czarnym sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sezam CzarnySezam Czarny
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn