Tatar z tuńczyka z imbirem i prażonym sezamem

Tatar z tuńczyka z imbirem i prażonym sezamem
Ten przepis służy 10 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz nasiona sezamu, marynowany imbir, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pikantny Tatar Z Tuńczyka W Sezamowych Rożkach Miso, Tunan i tatar z awokado z kalifornijskim kawiorem na sezamowych chipsach Wonton, oraz Tosty Sezam Imbir Łosoś dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce. Złóż tuńczyka. Łyżkę na talerze i posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn