Tarty prowansalskie

Tarty prowansalskie
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, prowansalskie tarty mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka papryki, cebuli, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Marchew Prowansalski, Marynata Prowansalska, oraz Szparagi Prowansalskie są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 200C / 220C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Ciasto rozwałkować cienko i wyciąć 24cm kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Pokrój na trzy, a następnie na pół, aby zrobić sześć prostokątów i przełożyć na blachę do pieczenia. Nakłuć widelcem, zmiażdżyć lekko ubitym jajkiem i posypać połową tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4
Piec przez 12-15 minut, aż blady złoty, następnie lekko przycisnąć ciastka w dół, aby lekko spłaszczyć i pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
Na małej patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać cebulę i pozostały tymianek, doprawić solą i pieprzem. Gotować bardzo delikatnie, często mieszając, przez około 30 minut, aż cebula całkowicie zmięknie, ale nie zabarwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
7
Rozłóż paprykę na patelni grillowej, skórkę do góry. Grilluj, aż skórki będą równomiernie czernione. Gdy ostygnie, odklej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć do naczynia i odstawić.
9
Bakłażana pokroić w 12 plastrów i rozłożyć na patelni grillowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
10
Lekko posmarować oliwą z oliwek i podgrzać pod grillem, aż będzie lekko zabarwiony, następnie odwrócić, ponownie posmarować oliwą z oliwek i grillować, aż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
11
Przełożyć do naczynia, skropić odrobiną oliwy z oliwek i dodać czosnek. Delikatnie wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. (Do tego momentu wszystko można przygotować nawet do dnia poprzedzającego. Ciasto owinąć folią, przykryć warzywami i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Do godziny przed podaniem ułóż ciasto na blasze do pieczenia i rozłóż każdą cienką warstwą cebuli. Ułożyć na wierzchu żółtą paprykę, bakłażana i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, skropić odrobiną oleju z bazylii i piec przez 5-8 minut, aż się rozgrzeje. Aby służyć, przenieś na talerze do serwowania i ułóż na boku małą garść rakiety.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Papryka żółtaPapryka żółta
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Każdą porcję skropić sokiem z cytryny i odrobiną oleju bazyliowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn