Tartaletki czekoladowo-orzechowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać czekolady i pekan Tartlets spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 23 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, półsłodkie chipsy czekoladowe, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tartlets Pecan, Fudgy Pecan Tartlets, oraz Tartlets Pecan.
Instrukcje
W misce wymieszać zmiękczone masło i serek śmietankowy na gładką masę. Wymieszać z mąką, po trochu, cukrem cukierniczym i 1/8 łyżeczki soli. Uformuj ciasto na dysk. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 163°. podziel ciasto na 24 kulki; naciśnij na dwie 12-filiżanki mini muffin puszki, popychając ciasto na brzegach. Przechowywać w lodówce.
Wymieszać brązowy cukier, czekoladę, jajko, roztopione masło, wanilię i pozostałą 1/8 łyżeczki soli w misce do połączenia. Podziel połowę orzechów pekan między kubki muffin; top z mieszanką brązowego cukru; posypać Pozostałe orzechów pekan na wierzchu.
Piec 20 minut lub aż ciasto będzie lekko złoty wokół krawędzi.
Odstawić 5 minut. Uruchom końcówkę noża wokół krawędzi kubka, aby poluzować.
Wyjmij, gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć; przenieś do stojaków z drutu, aby całkowicie ostygnąć.