Ciasto Do Pizzy Ricotta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj ciasto na pizzę Ricotta. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 335 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. 65 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pecorino, jajka, salami i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pizza z figami, szynką i ricottą, Pizza Pomodoro Z Ricottą, oraz fig & ricotta flatbread pizza.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść mąkę, sól i oliwę z oliwek w dużej misce i pracuj rękami, aż olej zostanie włączony, a mieszanina przypomina okruchy.
Dodać mieszaninę jaj i wrzucić, aż ciasto zbierze się w suchej masie. (
W razie potrzeby dodaj kolejną łyżkę lub dwie wody.) Ugniatać, aż będzie gładka.
Spłaszczyć ciasto na krążek; odstawić.
W dużej misce, połączyć wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem 1 łyżka jaj i 1 łyżka pecorino.
Wyłożyć dno i boki talerza o średnicy 9 cali z 2/3 ciasta (rozwałkowane o grubości 1/8 cala), pozwalając na zwis o grubości 1 cala.
Zeskrobać nadzienie do naczynia i wyłożyć pozostałą 1/3 ciasta (rozwałkować na tę samą grubość). Naciśnij krawędzie razem do uszczelnienia i cięcia szczelin w górnej skorupie.
Posmaruj zarezerwowanym jajkiem i posyp zarezerwowanym serem.
Piec przez 10 minut, następnie zmniejszyć ogień do 177° i piec, aż top nadmuchał się, o 1 godzinę więcej.
Ostudzić 15 minut przed wyjęciem z naczynia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.