Tarta z wędzonym plamiakiem, dymką i szafranem
Wędzony plamiak, dymka i tarta szafranowa wymagają z grubsza 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 455 kalorii, 14g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, szczypiorek, dojrzały cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kremowy wędzony plamiak i szafran kedgeree, Cebula dymka & halloumi bruschetta z salsą marchewkowo-szafranową, oraz Tarta Dymka.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni, tak aby zmieściło się w 23-centymetrowej karbowanej blaszce. Wyłóż skrzynię z ciastem, pozostawiając dużo zwisu. Wyłożyć ciasto pergaminem do pieczenia, wypełnić fasolą do pieczenia i ułożyć na blasze.
Piec przez 15 minut, aż ciasto będzie blade i lekko piaszczyste.
Usuń papier i fasolę, a następnie wróć do piekarnika na 10 minut więcej, aż tylko złoty.
W międzyczasie przynieś miskę wody na wolnym ogniu. Kropla w plamiaku, skórka w dół i kłusować przez 5 minut lub do momentu, gdy miąższ zmieni kolor na biały.
Odcedzić, potem trochę schłodzić. Obrać i wyrzucić skórę, a następnie płatki miąższu do pojemnika na ciasto. Uważaj na kości.
Roztopić masło na patelni, następnie delikatnie gotować dymkę przez około 3 min lub aż zmięknie, ale nadal żywy zielony. W dzbanku ubić jajka, śmietanę, musztardę i szafran, dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem.
Wyłącz piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Ser i dymkę rozsypać na rybie, a następnie wylać mieszankę jajeczną.
Piec około 50 minut, lub do bladego złota i po prostu ustawić w środku.
Niech tarta ostygnie całkowicie przed przystrojeniem ciasta na brzegach. Pozostaw tartę w puszce do transportu. Tarta jest również bardzo dobra na ciepło lub ciepło.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.