Tarta Owocowa Z Brązowym Masłem
Tarta owocowa z brązowym masłem zajmuje około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 9g białka, oraz 35g tłuszczu. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 1,01 USD za porcję. Kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. 19 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką fasolę, mąkę, ser mascarpone i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 39%, to danie nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Owocowa Z Brązowym Masłem, Tarta Z Brązowym Masłem I Żurawiną, oraz Tarta Z Brązowym Masłem Jabłkowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Aby zrobić nadzienie: w misce miksera stojącego połącz jajka i cukier i ubijaj z dużą prędkością, aż mieszanina potroi swoją objętość. Ubij mąkę i 2 łyżeczki wanilii. W międzyczasie podgrzej masło na średnim ogniu, aż się zrumieni. Ubij brązowe masło w cieście, zeskrobując wszystkie zrumienione kawałki masła z dna patelni.
Odstaw ciasto na około 20 min.
Aby złożyć tartę: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto francuskie, aż będzie wystarczająco duże, aby wypełnić 10-calową wyjmowaną dolną foremkę do tarty. Wyłóż tartę ciastem, a następnie zadokuj lub szturchnij ciasto widelcem w kilku miejscach.
Na wierzchu ciasta ułożyć pergamin i napełnić fasolą.
Piecz przez około 10 do 12 minut.
Wyjmij z piekarnika i ostudź.
Dodaj skórkę z cytryny do ciasta z brązowym masłem. Gdy skórka ostygnie, dodaj owoce i polej wierzch brązowym masłem. Wróć do piekarnika i piecz przez około 20 minut. Wierzch powinien być lekko sufletowany, a wnętrze będzie ustawione, ale nadal wilgotne. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wymieszaj ser mascarpone z 2 łyżeczkami ekstraktu waniliowego. Przed podaniem posyp łyżką waniliowego mascarpone na każdym kawałku tarty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.