Tarta brzoskwiniowo-migdałowa
Tarta brzoskwiniowo-migdałowa wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten deser ma 459 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru pudru, migdałów, skórki cytrynowej i herbatnika amaretti. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Brzoskwiniowo-Migdałowa, Tarta brzoskwiniowo-migdałowa, oraz Tarta brzoskwiniowo-migdałowa.
Instrukcje
Masło pokroić w kostkę tak małe, jak to tylko możliwe. Jeśli zanurzysz nóż w mące do ciasta i nadal pokrywasz masło mąką, gdy pokroisz w kostkę, będzie Ci łatwiej.
Włożyć pokrojone w kostkę masło i mąkę do robota kuchennego i pulsować, aż będzie wyglądać jak drobna bułka tarta.
Dodać szczyptę soli, cukier, żółtka i skórkę z cytryny i pulse ponownie powinien prawie natychmiast przylegać do kulki.
Wyjmij z procesora, połóż go na arkuszu folii spożywczej lub folii i lekko naciśnij i uformuj w Kompaktowy dziennik (dotknij go jak najmniej). Owinąć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę im dłużej odpoczywa, tym mniej kurczy się później.
Masło i mąkę 24cm tarta dokładnie. Rozpakuj i pokrój ciasto na cienkie, równe plasterki i przykryj dno i boki puszki tylko dotykającymi lub lekko nakładającymi się plasterkami. Trzymaj pod ręką miskę z kostkami lodu i ręcznikami papierowymi, aby schłodzić i wysuszyć ręce podczas pracy.
Delikatnie poklep ciasto zimnymi palcami, aby podstawa była równa, i spraw, aby skorupa była trochę grubsza po bokach, zapewniając, że sięga aż do góry, ponieważ może się kurczyć. Aby wyrównać podstawę, szybko przeprowadź kostkę lodu w poprzek, od środka do krawędzi. Wyluzuj.
Migdały i cukier 50g/2oz wrzucić do malaksera i ubijać, aż zostaną drobno posiekane. Masło pokroić w kostkę i dodać do migdałów z mąką. Proces ponownie, aż mieszanina przypomina drobną bułkę tartą, następnie dodać jajko i np żółtko i krótko przetworzyć, aż będzie miękka i kremowa.
Dodajemy pokruszone amaretti i ponownie na krótko świstamy. Wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C. Wrzuć brzoskwinie do garnka z wrzącą wodą, wyciągnij po kilku sekundach, a następnie ostudź w zimnej wodzie. Brzoskwinie obrać, pokroić na pół i kamienować, posypać 2 łyżkami cukru i pozostawić na 5 minut.
Rozprowadź krem amaretti w podstawie ciasta.
Połówki brzoskwini położyć na wierzchu, zaokrąglony bok do góry, przecinając je w razie potrzeby, aby wypełnić środek. Rozsypać migdałami
Piec przez 25-35 minut, aż będzie złoty. Sprawdź nadzienie wykałaczką (która powinna wyjść ledwo nakruszona) i upewnij się, że ciasto kurczy się od puszki. Posypać cukrem pudrem i podawać w temperaturze pokojowej, z kieliszkiem toskańskiego Vin Santo.