Tarta brzoskwiniowo-migdałowa

Tarta brzoskwiniowo-migdałowa
Tarta brzoskwiniowo-migdałowa wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten deser ma 459 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru pudru, migdałów, skórki cytrynowej i herbatnika amaretti. Ten przepis jest lubiany przez 34 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarta Brzoskwiniowo-Migdałowa, Tarta brzoskwiniowo-migdałowa, oraz Tarta brzoskwiniowo-migdałowa.

Instrukcje

1
Masło pokroić w kostkę tak małe, jak to tylko możliwe. Jeśli zanurzysz nóż w mące do ciasta i nadal pokrywasz masło mąką, gdy pokroisz w kostkę, będzie Ci łatwiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Włożyć pokrojone w kostkę masło i mąkę do robota kuchennego i pulsować, aż będzie wyglądać jak drobna bułka tarta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Cienko Pokrojonych Młodych I Delikatnych łodyg Selera1/4 Szklanki Cienko Pokrojonych Młodych I Delikatnych łodyg Selera
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
3
Dodać szczyptę soli, cukier, żółtka i skórkę z cytryny i pulse ponownie powinien prawie natychmiast przylegać do kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wyjmij z procesora, połóż go na arkuszu folii spożywczej lub folii i lekko naciśnij i uformuj w Kompaktowy dziennik (dotknij go jak najmniej). Owinąć i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę im dłużej odpoczywa, tym mniej kurczy się później.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Masło i mąkę 24cm tarta dokładnie. Rozpakuj i pokrój ciasto na cienkie, równe plasterki i przykryj dno i boki puszki tylko dotykającymi lub lekko nakładającymi się plasterkami. Trzymaj pod ręką miskę z kostkami lodu i ręcznikami papierowymi, aby schłodzić i wysuszyć ręce podczas pracy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Delikatnie poklep ciasto zimnymi palcami, aby podstawa była równa, i spraw, aby skorupa była trochę grubsza po bokach, zapewniając, że sięga aż do góry, ponieważ może się kurczyć. Aby wyrównać podstawę, szybko przeprowadź kostkę lodu w poprzek, od środka do krawędzi. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
7
Migdały i cukier 50g/2oz wrzucić do malaksera i ubijać, aż zostaną drobno posiekane. Masło pokroić w kostkę i dodać do migdałów z mąką. Proces ponownie, aż mieszanina przypomina drobną bułkę tartą, następnie dodać jajko i np żółtko i krótko przetworzyć, aż będzie miękka i kremowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Cienko Pokrojonych Młodych I Delikatnych łodyg Selera1/4 Szklanki Cienko Pokrojonych Młodych I Delikatnych łodyg Selera
( 23)( 23)
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
8
Dodajemy pokruszone amaretti i ponownie na krótko świstamy. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
9
Rozgrzej piekarnik do 180C / gaz 4 / Wentylator 160C. Wrzuć brzoskwinie do garnka z wrzącą wodą, wyciągnij po kilku sekundach, a następnie ostudź w zimnej wodzie. Brzoskwinie obrać, pokroić na pół i kamienować, posypać 2 łyżkami cukru i pozostawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Rozprowadź krem amaretti w podstawie ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka AmarettiCiasteczka Amaretti
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
11
Połówki brzoskwini położyć na wierzchu, zaokrąglony bok do góry, przecinając je w razie potrzeby, aby wypełnić środek. Rozsypać migdałami
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
12
Piec przez 25-35 minut, aż będzie złoty. Sprawdź nadzienie wykałaczką (która powinna wyjść ledwo nakruszona) i upewnij się, że ciasto kurczy się od puszki. Posypać cukrem pudrem i podawać w temperaturze pokojowej, z kieliszkiem toskańskiego Vin Santo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Vin SantoVin Santo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn