Tarta Blueberry Creme Brulee
Tarta Blueberry Creme Brulee to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 5G białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.03 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, cukier, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Crème Brûlée, Tarta Z Kremem Kokosowym Brûlée, oraz Tarta Brzoskwiniowa Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieść mąkę, masło i śmietanę w robocie kuchennym i pulsuj, aby połączyć. Gdy ciasto uformuje się w kulkę, poklepać lekko posypanymi mąką dłońmi dno i boki 10-calowej patelni z wyjmowanym dnem i 1/2-calowymi bokami.
Piec około 20 minut, aż skorupa jest ustawiona i tylko lekko rumiane, jeśli w ogóle.
Pozostawić do ostygnięcia podczas przygotowywania nadzienia.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W grubym dnie średnio niereaktywny rondel, podgrzać śmietanę na średnim ogniu przez 15 minut, mieszając, aby upewnić się, że nie pali; nie pozwól gotować.
Dodać 1/4 szklanki śmietany do ubitych jaj.
Wymieszać razem. Powoli dodaj gorącą śmietanę do mieszaniny i dodaj 1/2 szklanki cukru.
Konfitury jagodowe delikatnie rozprowadzić cienką warstwą na spodzie upieczonej i schłodzonej skorupki tartej. Delikatnie wlać krem na konfitury.
Piec przez 40 minut lub do momentu, aż mieszanina zostanie prawie ustawiona w środku (powinna nadal poruszać się po wstrząśnięciu).
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 24 godzin.
Pozostałą 1/2 szklanki cukru posypać cienką, równą warstwą na upieczonym nadzieniu budyniowym. Aby karmelizować cukier, zapal palnik z propanem i przytrzymaj go, aby płomień dotknął powierzchni. Zacznij od środka i spiralnie w kierunku krawędzi skorupy tart. Jeśli cukier zacznie się palić, odciągnij pochodnię i dmuchnij na cukier, aby ugasić płomień. Wierzch z jagodami z cukrem. Pop się dno patelni i służyć.
Jagody lekko posmarować syropem kukurydzianym i zwinąć w cukier.