Tarka Korzeniowa
Zapiekanka korzeniowa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka słodkich ziemniaków, korzeń selera, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Tarka korzeniowo-warzywna, Tarka Z Warzyw Korzeniowych, oraz Tarka Z Warzyw Korzeniowych.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F ze stojakiem w środku.
Pokroić warzywa w plastry o grubości 1/4 cala. W dużej misce, wrzucić warzywa ze śmietaną, bulion, estragon i sól i pieprz, czosnek i Gorgonzola. Włożyć do przygotowanej zapiekanki. Przykryj luźno folią o dużej wytrzymałości.
Piec przez 1 godzinę, aż warzywa będą przetargu widłowego. Jeśli miękka, usunąć folię, pozostawić naczynie na środkowym stojaku i włączyć brojlery na wysokim. Zapiekanka z broilem, aż top będzie złoty, 3 do 4 minut.
Ostudzić 10 minut przed podaniem.
Zapiekankę można przygotować 1 dzień wcześniej i podgrzać w temperaturze 325 stopni F, przykryć folią przez około 50 minut.