Tajskie Nadziewane Tofu

Tajskie Nadziewane Tofu
Thai Nadziewane Tofu jest a bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cukinia, grzyby shiitake, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Thai Vegetable Tofu Stir Fry / Thai Veg s, tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, oraz Pad Thai z Tofu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić tofu i pokroić każdy kawałek na 4 kwadraty; pokroić każdy kwadrat po przekątnej na 2 Trójkąty. Ustaw Trójkąty tofu bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieścić grzyby shiitake w misce z gorącą wodą i pozostawić do nawodnienia, aż wilgotne i pulchne, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyciąć drzewiaste łodygi i drobno posiekać grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
4
Umieścić cukinię, cebula, czosnek, i papryka jalapeno do robota kuchennego i proces, aż warzywa są prawie pasty; przenieść do miski i wymieszać grzyby shiitake, jajko, sos sojowy, imbir, skrobia kukurydziana, i sos hoisin. Wrzucamy rozdrobnioną kapustę do farszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Sos HoisinSos Hoisin
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni na średnim ogniu. Pat Trójkąty tofu suche z ręcznikami papierowymi i smażyć na gorącym oleju, aż rumiane ze wszystkich stron z wyjątkiem 1 wąskiej stronie do farszu, 2 do 3 minut czasu smażenia na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Usuń Trójkąty tofu i ostudzić, aż można je obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Z ostrym nożem do parowania, wyciąć szczelinę w unbrowned boku trójkąta tofu; scoop się centrum tofu z łyżką grejpfruta, pozostawiając ściany trójkąta o 1 / 4-cala grubości. Użyj łyżki, aby obficie wypełnić każdy trójkąt farszem, pozwalając kopiec farszu z kawałka tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Ciepło pozostałe 2 łyżki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu; miejsce Trójkąty tofu, farsz boki w dół, do gorącego oleju i smażyć, aż farsz krawędzi jest rumiane i farsz jest gorący i ustawić wewnątrz, o 5 protokół. Obróć Trójkąty po bokach i refry na minutę lub dwie w gorącym oleju, aby się nagrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn