Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą
Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz dyni, tajska pasta curry, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą, Pieczona w Curry Dynia Maślana i ciecierzyca, oraz Tajska Zupa Curry Z Dyni.
Instrukcje
Squasha obrać, pokroić wzdłuż na pół i zebrać nasiona.
Odciąć szczyt, gdzie spotyka się z bulwiastym dnem.
Wytnij koniec żarówki na kliny o szerokości 3/4 cala.
Wytnij koniec szyi na półksiężyce o grubości 1/2 cala.
Podgrzać duży ciężki garnek na średnim ogniu.
Dodaj olej rzepakowy, a następnie dodaćkastej curry i mieszać przez około 1 minutę, lub aż pachnące.
Dodać squashand wymieszać płaszcz z pastą curry. Wymieszać z ciecierzycą i doprawićsól.
Dodać mleko kokosowe i 3/4 szklanki wody i doprowadzić do duszenia. Reducethe ciepła do średnio-niskie, przykryć, i gotować delikatnie przez około 10 minut, lub until squash po prostu zaczyna mięknąć.
Wymieszać kolendry i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, przez około 20 minut, lub aż squash jest przetargu, ale nie rozpada się i sos zmniejszył się nieznacznie. Doprawić do smaku solą.
Podzielić curry między cztery miski zupy, top z kolendry, i służyć.
Czy zauważyłeś ilość nowych przypraw na rynku? Przyprawy, które kiedyś miałeś przywieźć do domu z podróży za granicę, są teraz na sprzedaż w lokalnym sklepie spożywczym. Mieszanki przypraw, które mogą pochodzić w formie proszkowej lub pasty, składają się z długiej listy składników, dzięki czemu otrzymujesz ogromną ilość smaku w każdej porcji. Dwa z moich ulubionych To Maroko harissa (ognista pasta z chili, czosnku, kminku,kolendry, kminku i oliwy z oliwek) i tajska czerwona pasta curry (zawierająca czerwone chili, trawę cytrynową, kolendrę i inne). Chłodzićto w pojemnikach po otwarciu i będą przechowywać przez co najmniej 6 miesięcy.
Przedruk za zgodą co jest na obiad? Autor: Curtis Stone, © 2013 Ballantine Books
Curtis Stone jest autorem pięciu książek kucharskich i gospodarzem Top Chef Masters Na Bravo. Jest także twórcą rozwiązań kuchennych, eleganckiej linii naczyń sprzedawanych w sklepach na całym świecie, i pisze comiesięczną kolumnę dla Mężczyzn Fitness. Urodzony w Melbourne w Australii Stone doskonalił swoje umiejętności w Londynie w Café Royal, pod okiem legendarnego trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin Marco Pierre 'a White' a oraz w Mirabelle i czczonym Quo Vadis. Mieszka w Los Angeles z żoną i synem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Skeleton Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.