Tajski sos rybny i kurczak z limonką mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 284 kalorie, 39g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać prażone orzeszki ziemne, sok z limonki, kremowe masło orzechowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Czas na tajską grillowaną rybę z sosem Chili-limonkowym, Kurczak sezamowo-Limonkowy z pikantnym tajskim sosem orzechowym, oraz Tajskie kulki rybne z chili i majonezem limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Startej Słodkiej Cebuli (lub Drobno, Drobno Posiekanej)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Cukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
3 Szklanki Bułki Tartej Panko
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
2
Kurczaka posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj bulion, sos chili i sos rybny; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż mieszanina bulionu zmniejsza się do 2/3 szklanki (około 4 minut).
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.